Ort
Helsingborg
Startdatum
12 Okt 2024
Tid
10:00-14:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
69244
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Visste du att planksteken har sitt ursprung i Ungern? En lyxig klassiker som passar perfekt som härlig helgmiddag. Under denna workshop kommer vi göra en på fläskfilé, en med fisk och skaldjur och ett vegetariskt alternativ.

Om workshopen
I denna workshop får man förståelse för tillagningsprocessen och förstår vilket hantverk som ligger bakom. Att laga plankstek är egentligen inte särskilt svårt. Man måste bara få kläm på de olika momenten och hur man tillreder sitt protein. Så klart också hur man göra goaste moset, bearnaisesåsen, dillsåsen och vitvinssåsen samt några goa grönsaker till det. Varm välkommen till denna workshop.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Eyad Al Khouri har 25 års erfarenhet inom restaurang branschen. Han har bl a. jobbat på en av Lunds äldsta krogar och har erfarenhet av många olika traditioner. Eyad har jobbat med olika kockar både från Sverige och från andra länder.

Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde