Ort
Trollhättan
Startdatum
19 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Hans Kürzl
Nummer
43579
Pris
1 745 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Vi lagar mat till både vardag och fest.

Innehåll
Du får lära dig om råvaror och tillagningsmetoder och får tips på hur en relativt ovan ”kock” kan överraska. Lite vett och etikett förmedlas också, kunskaper som aldrig kan vara fel. Varje kurstillfälle tillagar vi en förrätt, varmrätt och efterrätt och gruppen enas om menyn, från husmanskost till festmåltider och vi diskuterar även vilka viner som passar till de olika rätterna. Vid kursens slut skall du känna till hur man tillagar majonnäs, grundsåser, steker en köttbit, laga mat i ugnen, filéar fisk etc. Du skall också känna till varför tillagning av egen mat är att föredra kontra inköp av halvfabrikat. 

Kursledare
Hans Kürzl har över 40 års erfarenhet från Hotell- och Restaurang, både som anställd och som egenföretagare och han har jobbat som kursledare på Medborgarskolan sedan 2000. Dessutom har han kunskaper om människans hälsa/ohälsa och därmed relaterade problem, uttryckt i näringslära och fysiologiska detaljer som ger ett brett spektrum att arbeta med.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 150 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med egen diskhandduk och förkläde. Du får utskrivna recept vid varje kurstillfälle.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 21, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 745 kr

Summa: 1 745 kr

Utforska ämnesområde