Kvinna i medeltida kläder med en träslev i handen
Föreställning

Mode/frisyr-show – från tanke till showtime!

Ort
Göteborg
Startdatum
15 Feb 2022
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
17120
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Vill du vara med och skapa, producera och genomföra en mode/frisyrshow? Denna kurs vänder sig till dig som älskar att vara kreativ, skapande och engagerad i en showproduktion både på och bakom scenen. Du är med och lär dig skapa och producera en mode/frisyr-show från tanke till showtime.

Innehåll

Du är med och lär dig skapa och producera en mode/frisyr-show från tanke till showtime med allt vad det innebär där vi vid kursens slut framför den färdiga mode/frisyr-showen.

Tillsammans med kursledaren Pernilla jobbar ni tillsammans fram en föreställning där alla deltagare (glada amatörer:) är involverade i alla olika moment som krävs och även är modeller i showen. Vi kommer bla. jobba med känslan och uttrycket man vill förmedla till publiken genom musik, koreografi, färger, kläder, frisyrer, make-up mm.

Målet med kursen är att tillsammans lära sig att skapa, producera och genomföra en mode/frisyr-show och att lära sig alla delar i processen utöver det som syns på scenen.

 Vi jobbar praktiskt med bl.a. följande:

-Planering/tema/känsla: hur fungerar det från tanke till genomförande? -Idéer/brainstorming på vilken form/typ av mode/frisyrshow vi vill göra -musik/produktion -koreografi -Uttryck/känsla/kontraster -Regi/rekvisita -Konferencier/digitalt -Samarbetspartners

För vem

Från 18 år. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Pernilla Johansen var dansare som ung och hon har sedan 90talet nischat sig inom mode/frisyr-showproduktion med fokus på att skapa roliga glädjefyllda uttrycksfulla annorlunda mode/frisyr-shower med enkel koreografi och artisteri.

Pernilla har lång erfarenhet inom showbranschens olika delar och hon har sedan 1997 producerat och koreograferat frisyr/mode-shower både i Sverige och internationellt. Allt från visningar och shower på teatrar och mässor till mindre visningar på privata salonger, klädbutiker och köpcentrum.

Pernilla har också bl.a. bott och arbetat många år i USA och Europa, turnérat världen runt flera gånger med den internationella kulturutbytesorganisationen Up With People, varit projektledare för Fröken Sverige tävlingen i många år, shower och TV-produktioner. Hon har tidigare också varit kursledare inom jazz/show-dans och mycket annat. Till vardags arbetar Pernilla idag inom event/conference-management.

Pernilla kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskap för att tillsammans med dig som kursdeltagare skapa en sprakande snygg, glädjefylld, färgstark, fartfylld, rolig och härlig mode/frisyrshow.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Det som behövs är ditt engagemang och intresse att vara med och skapa från tanke till showtime i alla produktionsdelar. Det kan också behövas att man utöver kurstillfällen även repeterar på sin fritid.

 

Bra att veta

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.


 Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 
 
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/e-Passi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg - Danshuset Varholmsgatan

Varholmsgatan 7, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ett ämnesområde