En närbild på en runsten
Föreläsning

Myskoxens historia från urtid till nutid - Föreläsning med fika

Ort
Örebro
Startdatum
7 Dec 2022
Tid
18:00-21:00
Dag
Onsdag
Nummer
60750
Pris
300 kr

Om arrangemanget

Myskoxen är det sista av de stora urtidsdjuren. Myskoxen levde med den ullhåriga noshörningen, sabeltandade tigern och mammuten i kanten av inlandsisen över hela den norra hemisfären under den senaste istiden. De sista populationerna av myskoxe fanns kvar på Grönland till vår tid.

William berättar om när han arbetade med myskoxar i Nordnorge under många år. Hans intresse för dessa speciella djur grundmurats och han försöker tillsammans med en grupp människor att försöka få den lilla vilda myskoxstam som vi har i Skandinavien att överleva.

Upplägg
William föreläser 18:00-21:00.

Kursledare
William Lundin har en lång erfarenhet av skogsbruk och natur. Han har under många år arbetat som naturbevakare och rovdjursspårare åt Länsstyrelsen i över 20 år och är van att hålla kurs, haft många grupper som lärare på Kvinnerstaskolan. William är en mycket kompetent kursledare med god pedagogisk förmåga.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vi bjuder på fika, vatten och kaffe/te

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 300 kr

Summa: 300 kr

Utforska ett ämnesområde