Ort
Göteborg
Startdatum
19 Okt 2024
Tid
11:00-13:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lilian Svensk
Nummer
43257
Pris
375 kr

Om arrangemanget

Vi blir allt mer beroende av att elen fungerar, att det finns vatten i kranarna att allt bara fungerar. Vad gör du om det helt plötsligt inte fungerar?

Innehåll
Strömavbrott blir allt vanligare i Sverige. Och i takt med att klimatet förändras väntas stormar, översvämningar och snöoväder bli vanligare. Och det kan öka risken för elavbrott.

När strömmen går eller om du blir insnöad eller något annat händer så det inte fungerar som normalt hemma. Kanske är du ute och kör bil och får motorstopp.

Vad gör du då? 

Ledaren Lilian berättar handfasta tips vad man bör tänka på, mat, vatten och värme är ju viktigt för oss och vad du kan förbereda hemma ifall att något oförutsett inträffar.

För vem
Denna kurs är för dig som vill lära dig mer om hur du kan vara förberedd inför oväntade saker.

Kursledare
Lilian Svensk är utbildad miljöinformatör. Hon är även växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 375 kr

Summa: 375 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde