Ort
Stockholm
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Frida Rydblom
Nummer
56204
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Välkommen till vår kurs i teckning av naturen i blyerts och kol. När vi utforskar naturen med blyertspenna och kol, öppnar vi en värld av subtila nyanser och skuggor. Dessa två medier, trots sina likheter, ger oss olika möjligheter i tecknandet.

Innehåll

Vi övar oss i teckning genom att teckna av föremål från naturen. Det finns så mycket spännande och märkliga former där ute. Vi tecknar stilleben med hösttema i form av växter, löv och svampar. Ta gärna med något eget som du vill teckna av!

Vi övar oss på bildkomposition, proportioner, skugga och ljus, volym, mellanrumsformer, linjer och syftning. Vi provar att teckna med blyerts, kol. Kursen innehåller gemensamma övningar och individuell handledning. 

 

Datum är 3/9, 10/9 och 17/9 .

Material

För denna kurs behöver man köpa teckningsblock förslagsvis i A3, blyertspennor. Stomp, sudd och kolkritor kan också vara roligt att ha. Visst material går att köpa på plats till självkostnadspris på plats.

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

 

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

 

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Ort

Assessorsgatan/Amplified Equally

Assessorsgatan 14, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde