Vegansk matlagning har blivit allt mer populärt.
Kurs

Nerikiri, en japansk sötsak - Workshop

Ort
Limhamn
Startdatum
28 Jan 2023
Tid
10:00-12:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Aki Svensson
Nummer
59183
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Upptäck mer i det japanska köket! Prova att baka den japanska bönkakan Nerikiri, en traditionell sötsak som från början serverades vid teceremonin. Nerikiri är en bönkaka gjord på vita bönor och adzukibönor. Den är helt vegetarisk och vegansk.

Nerikiri kallas för bönkaka eftersom degen är baserad på vita bönor och adzukibönor. Nerikiri är utsökt ögongodis, den brukar utformas som till exempel blommor eller snäckor och ofta är mycket färggrann, se här: https://www.japanard.com/gallery-japanska-traditionella-soet

Om workshopen

Under vår Workshop gör vi egna Nerikiri. Ledaren har förberett degen och lånar till varje deltagare ut underlag och särskilda redskap till utformningen av kakorna. I degen ingår förutom bönor även socker och mochimjöl, kakorna ska inte gräddas. Vi lär oss tekniken att färga och forma kakorna från grunden. Under en workshop provar vi att göra en traditionell kaka och en modernare variant, utseendet presenteras först av ledaren. När kakorna är klara smakar vi dem tillsammans - det händer att ledaren bjuder på traditionellt japanskt te till. Du kan också välja att ta med dig din nerikiri hem, det finns förpackningar till det.

Dessa kakor passar även bra till vegetarianer och veganer. 

Workshopen är begränsad till max 10 deltagare. 

Kursledare

Aki Svensson Aki kommer från Fukushima i Japan och har bott länge i Tokyo. Hon brinner för att dela med sig av matupplevelser från hemlandet och sina kunskaper inom japansk matlagning (se hennes hemsia i länk ovan). Hon tillverkar japanska traditionella sötsaker och framställer egen tofu. Aki är Japansk certifierad kostrådgivare Nivå 2.

Våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Workshopen är lämplig från ca 15 års ålder.

Bra att veta
Inga kostnader tillkommer, råvaror ingår i kurspriset och ledaren lånar ut de redskap och underlag som krävs. Nerikiri passar bra i vegansk kost.

ETT TIPS - Ta med mobil/surfplatta el. dyl. som digitalt stöd: följ instruktioner i närbild på plats via Zoom på din egen skärm.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.

Bokningsbekräftelsen som du får direkt efter anmälan är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Det startdatum som anges där är preliminärt. När arrangemanget blivit startklart får du  en Kallelse/Faktura per post cirka två veckor i förväg. Där anges definitivt datum, plats, tidpunkt och annan viktig information om portkod med mera.

Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ämnesområde