Ort
Helsingborg
Startdatum
14 Jan 2024
Tid
13:00-14:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
66497
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans, även kallat magdans, innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter. Fortsättningsgruppen tränar denna termin Baddalaa aleyk med käpp.

Orientalisk dans är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans det vida geografiska område vi kallar Orienten.

Denna kurs är på fortsättningsnivå. Denna vårtermin kommer vi att dansa en koreografi med käpp, skapad av kursledaren Alva Aucu, till låten Baddalaa aleyk med Nancy Ajram. Vi kommer träna teknik med käpprörelser och med specifika genresteg till käppdans. Musiken till koreografin är libanesisk pop, men vi kommer träna även en del steg från saidi - egyptisk folklore med käpp, samt träna olika steg till rytmen saidi, vilken används även i arabisk popmusik. Vi kommer att repetera grundstegen inom egyptisk stil samt vidareutveckla dessa till varianter på fortsättningsnivå, med flera lager rörelser på varandra samt shimmy (skakteknik). Vi kommer också träna på att förhålla oss till varandra i en dansgrupp, dessutom med redskapet käpp i rörelse separerat från kroppens rörelser. 

Obs att kursen är på fortsättningsnivå. Deltagare ska ha gått minst en termins grundteknik för Alva Aucu eller annan lärare. 

Klädsel: valfritt, mjuka sköna kläder. Barfota eller tekniksko för balett eller liknande går bra. 

För vem
Detta är en fortsättningskurs. Deltagare bör tidigare ha gått minst en termin med grundläggande teknik i orientalisk dans för kursledaren eller annan danspedagog inom orientalisk dans.

Kursledare
Alva Aucu. Alva har många års erfarenhet av att leda danskurser för både vuxna och barn. Hon vidareutbildar sig regelbundet inom orientalisk dans. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Rekommenderad klädsel: Välj bekväma kläder, inte för yviga, då vi ska träna olika teknik med slöja. Vi har inte myntbälten eftersom det inte passar koreografin eller musikgenren. På fötterna är mjuka skor (teknikskor för balett) eller barfota lämpligt.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt, invänta alltid kallelse!

Använd ditt friskvårdsbidrag!
Har du friskvårdsbidrag via din arbetsgivare? Skatteverket godkänner att det används till denna kurs och många andra in om dans, yoga osv. För att få kvitto till arbetsgivaren eller använda din E-passi - betala inte direkt utan VÄLJ "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" som betalningsalternativ vid anmälan och skriv en kort NOTERING om att du har friskvårdsbidrag.

När du fått en faktura/kallelse till kursen och betalat in, mailar du oss på region.syd@medborgarskolan.se och ber om kvitto till arbetsgivare. Du som har E-passi loggar istället in där och använder dig av din pott.

Rabatt
Har du rätt till studentrabatt 20%? Skriv det vid anmälan och VÄLJ "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA" som betalningsalternativ, så justerar vi avgiften när du visat upp ditt studentkort (betala alltså inte direkt vid anmälan.) Rabatterad faktura mailas inför kursstart tillsammans med kallelsen.

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Erbjudande
Gå 2 kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå 3 kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 studietimmar. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde