Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Orientalisk magdans - fortsättning

Ort
Lund
Startdatum
9 Sep 2019
Tid
19:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Carola Höckner Frykman
Nummer
38447
Pris
1 430 kr

Om arrangemanget

Orientalisk dans även kallad magdans. är ett mycket brett begrepp som innefattar alla dansformer och genrer med ursprung någonstans i det vida geografiska område vi kallar Orienten.

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former.De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska dansen har fängslat och fascinerat i tusentals år.
En del av den orientaliska dansen är känd som ”magdans”, ett soloframträdande av en kvinna som dansar med mjuka, följsamma rörelser och använder höfterna extra mycket för att accentuera musikens rytmer. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bl a rygg, mage och höftmuskler

Om kursen
Du lär dig grundteknik, steg , rörelser och enkla kombinationer. Med mycket glädje, lättsamhet,rätt andningsteknik och grundliga förklaringar , lär du dig att isolera,koordinera steg/rörelser och använda "oupptäckta muskler" Vi har alla olika intentioner och mål med dansen, därför vänder sig kursen till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke.

För vem
För dig som gått orientalisk lätt fortsättningskurs.

Kursledare
Carola har dansat orientalisk dans sedan 1986 och är en av pionjärerna inom den orientaliska dansen i Skåne. Carola har arbetat som dansledare på Medborgarskolan sedan 1996 i olika dansformer. De senaste åren dock enbart i orientalisk dans i åldrarna 9 år och uppåt. Hennes mål i undervisningen är att inspirera och sprida dansglädje. Dansformen passar alla ifrån motionären till den ambitiösa dansösen/dansaren som kräver professionell och kunnig pedagogik. I undervisningen går Carola ifrån tradition till spännande nytänk i teknik , uttryck och känsla. Carola har lärt sig dansformen både genom studier utomlands och i Sverige. Hon har gått i lära hos både de mest kända  och "okända" pedagogerna och koreograferna inom den orientaliska dansen. Hon har successivt genom åren utvecklat en egen pedagogik och dansstil, som är en lekfull och genomtänkt fusion mellan olika dansstilar som hon behärskar och fått inspiration utav. Hon är även konstnärlig ledare,koreograf och pedagog för dansgruppen Oriental Move som  uppträder utomlands och runtom i Sverige.

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Lämpliga träningskläder är mjuka sköna kläder där man tydligt ser rörelserna. Kom gärna barfota och ta med någon form av höftskynke.

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Obs! Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid!
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på dans- musik-, sång- och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial


 

Ort

Medborgarskolan

Fabriksgatan 2, Vån 4, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 430 kr

Summa: 1 430 kr

Utforska ett ämnesområde