Ort
Ludvika
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Sören Karlsson
Nummer
75600
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Har du tidigare spelat lite piano eller har kanske en keyboard eller orgel på vinden? Fräscha upp dina tidigare kunskaper eller sätt tänderna i något helt nytt. Vi kan inte lova att du blir konsertpianist, men roligt får du! Med övning så kommer kanske det stora engagemanget och kursen passar alla åldrar.

Innehåll

Vi går igenom grundläggande notläsning och ackordens uppbyggnad.  Du kommer här att lära dig grunderna för att kompa och spela melodier. Vi går också igenom grundläggande pianoteknik som t ex fingersättning och pedalspel.

Upplägg

  • Enskild undervisning
  • 8 lektionstillfällen, en lektion är 30 minuter
  • Tid efter överenskommelse med kursledaren

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Sören Karlsson har gedigen musikutbildning:
2 år folkhögskola musiklinje med piano som huvudinstrument
2 år musikkonservatorium med piano som huvudinstrument
4 år heltidsstudier inom musik vid högskola/universitet

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Ta gärna med papper och penna för egna anteckningar!
  • För att kunna öva mellan lektionerna bör du ha tillgång till piano eller keyboard.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Ludvika

Myggatan 3, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde