Ort
Skövde
Startdatum
29 Jun 2024
Tid
10:00-14:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
44826
Pris
525 kr

Om arrangemanget

Denna kurs handlar om att få stanna upp en stund i vardagen, och genom Qi-andning och mindfulnessövningar slå av på takten för ett tag och komma i kontakt med ditt inre och uppleva en dag i nuet och varandet.

Innehåll

Qi-andning bygger på teorierna om Yin och Yang, de fem elementen och meridiansystemet. Qi-andning är ett sätt att aktivera sina egna inre krafter för att förebygga och stärka den kroppsliga och själsliga balansen.

Mindfulness handlar om att träna på att vara medvetet närvarande i nuet genom olika mindfulness övningar och meditationer. Mindfulnessträning minskar stresshormoner och lugnar det autonom nervsystemet. 

Qi-andning innefattar olika rörelser och andningsövningar i ett lugnt tempo för att stimulera de inre organen samt dina olika känslor och fylla på med ny livsenergi. När livsenergin kan flöda fritt i kroppen utan hämmande blockeringar, så är det en god grund för själslig, fysisk och mental hälsa och stryka.

Mindfullnessövningar är olika övningar där du tränar på att vara medvetet närvarande i nuet och uppleva nuet genom dina sinnen och vara en observatör utan att döma eller värdera. Mindfullness går ut på att verkligen uppmärksamma vad som pågår inom dig och runt om dig, vilka känslor du känner, hur det känns i din kropp, vilka ljud du hör eller vad du ser. Att leva i nuet. Om tankarna börjar sväva iväg till annat så riktar du tillbaka uppmärksamheten till det du skulle vara fokuserad på. Mindfulness handlar helt enkelt om att träna din uppmärksamhet, istället för att låta dina känslor och upplevelser gå på autopilot. 

De 7 förhållningssätten när du tränar Mindfulness (Kabat Zinn); inte döma, tålamod, nybörjarsinne, tillit, inte sträva, acceptans och släppa taget. 

Upplägg

Detta är en kurs vid ett tillfälle på lördag 29 juni kl 10-14:30.

Målgrupp

Alla är välkomna på denna kurs och det krävs inga förkunskaper för att kunna delta. De flesta rörelser/övningar går att göra sittandes.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Bodil Andersson är diplomerad Qi-andning och Mindfulness instruktör och har under flera år utövat både Qi-aning och Mindfulness. Bodil har haft ett brinnande intresse för stresshantering och personlig utveckling under de senaste 20 åren.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Ha mjuka sköna kläder som du rör dig lätt i. Du kan vara barfota eller med mjuka och lätta skor. Om du vill byta om på plats så går det bra på vår större toalett.

Ta gärna med en vattenflaska.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Lunchpaus cirka kl 12.00-12.30 Lunch ingår ej i kursavgiften, men man kan ta med egen mat och äta på plats. Vi bjuder på kaffe/te. Det finns mikrovågsugn om du vill värma din mat.
  • Ha mobilen avstängd när du kommer in i kurslokalen.
  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 
  • Angående parkering: Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns 8 markerade parkeringsplaster som är reserverade för Medborgarskolan. De finns mellan två skyltar med pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta till vänster i entrén på Medborgarskolan. Övriga platser är avgiftsbelagda via Parkster App, de två första timmarna.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Friskvårdsbidrag gäller på denna kursen.
  • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 525 kr

Summa: 525 kr

Utforska ämnesområde