Ort
Stockholm
Startdatum
23 Nov 2024
Tid
09:30-15:45
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Göran Jakobsson
Nummer
56087
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Stressa ned med helgkurs i Qi Gong - enkla, naturliga och stärkande rörelser för alla åldrar och förmågor

Qi Gong är en träningsform där man genom avslappning, naturlig andning och naturliga rörelser tillför livsenergi till kroppen. Man tränar både kropp och sinne och tar hjälp av intention. "Qi" står för livskraft eller energi och "Gong" för metod. 

Innehåll

Qi Gong har utvecklats av kinesiska mästare under tusentals år. Dess kombination av stillhet och rörelse är välgörande för både den fysiska och mentala hälsan samt ökar kroppens förmåga till självläkning och återhämtning. Den stärker hjärnfunktioner och immunförsvaret, aktiverar muskler, förbättrar rörligheten i leder och senor, stimulerar energi- och blodcirkulation samt motverkar åldrandeprocesserna. 
 
Metoden är enkel, naturlig och lätt att lära sig och kan utövas när och var som helst. Den är även vetenskapligt utvärderad i Sverige vid bl.a. Örebro Universitet, och används för rehabilitering och friskvård.

Upplägg

Detta är en helgkurs som hålls lördag och söndag kl. 9:30-12:00 och 13:00-15:45. Aktuella datum: 23 och 24 november

Ha bekväma löst sittande kläder för optimal rörelsefrihet. Inga skor behövs men du kan ta med dig varmare strumpor eller inneskor med böjliga sulor. Ta även med en lunchmacka och gärna yogamatta eller en filt.  Du deltar på dina egna villkor och vilar när du behöver.

Ledare

Göran Jakobsson är utbildad instruktör i Qi Gong enligt Biyunmetoden och har undervisat sedan 1994. Han är också utbildad inom traditionell kinesisk medicin.

Förkunskaper

Du är välkommen som du är - du behöver inte ha tidigare erfarenhet av Qi Gong eller god kondition.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har flera kurser inom kropp & hälsa - håll utkik på vår hemsida!

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde