Ort
Lund
Startdatum
9 Mar 2024
Tid
10:00-15:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Henry Linnsén
Nummer
67702
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Vill du lindra din värk och öka rörligheten kroppen, stärka ditt immunförsvar, och få ett effektivt stresshanteringsverktyg? Heldagskursen ger dig ett enkelt & effektivt verktyg för att öka din återhämtningsförmåga i kropp & själ.

Qigong-träning är för dig som vill få mer energi, mer njutning i livet, förbättra hälsan samt förebygga och lindra negativa hälsotillstånd.

I den här endagskursen blandar vi teori med mycket praktik och öppnar dörren till den fjärran Österns läkekonst där den fysiska kroppen kopplas samman med livsenergin (vår prana). Qigong är en kinesisk träningsform som sägs ha praktiserats i tusentals år.

Rörelserna som vi gör ståendes i träningen är enkla, sköna och de långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt och andningen lugnar ner sig och blir djupare. Det går även att sitta ner och träna!

"Lyft upp qi"
är ett speciellt designat träningsprogram för att reducera stress.

Stress aktiverar det sympatiska nervsystemet och om adrenalin och kortisol utsöndras för mycket under en längre tid så påverkar det kroppen negativt och kan därmed utgöra grunden till sjukdomar och utmattningssyndrom.
 
Att träna qigong aktiverar det parasympatiska nervsystemet och det bidrar positivt genom att:

- andningen blir lugnare och djupare

- immunförsvaret förbättras

- matsmältningen kommer igång

- leder och muskler slappnar av

- värk och stelhet kan reduceras

- sömn och vila kan förbättras

KURSLEDARE
Henry Linnsén

FÖR VEM?
Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs. Åldersgräns 17 år
Qigong för nybörjare (medicinsk qigong) är mycket enkel & du kan använda den direkt efter kursen. Vem som helst kan lära sig rörelserna!

BRA ATT VETA
Lunchpaus mellan kl 12.10-13.00   
Lunch ingår ej i kursavgiften, men man kan ta med egen mat och äta på plats, det finns ett litet pentry, eller äta på ett av de många ställena som finns precis utanför lokalen.

Ha mjuka sköna kläder som du rör dig lätt i. Du kan träna barfota eller med mjuka och lätta inneskor. Ha gärna mobilen avstängd när du kommer in till lokalen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!   
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare.   

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom epassi. Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura         
Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. 

Ort

Medborgarskolan - Kultur

Bangatan 10 A (en trappa ner), Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ämnesområde