Ort
Göteborg
Startdatum
24 Jun 2024
Tid
10:00-13:00
Dagar
Mån-Tors
Antal tillfällen
4 st
Nummer
38849
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. På denna kurs får du formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver. Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt.

Innehåll
Silversmyckeskursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går ni igenom de olika arbetsmetoderna. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Kursen lär dig att bocka, såga, fila, borra, löda och smida. Målet med kursen är att du ska ha formgett och skapat smycken efter egen idé och design.

Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Detta är en sommarkurs och kursdagarna är måndag-torsdag.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kurmaterial
I kursavgiften ingår ett litet häfte om silversmide. Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Kursmaterial ingår inte.
Både plåt och tråd används. Silvret vägs och skrivs upp och faktureras efter kursens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 20 kronor per gram. Vi kommer att fakturera alla med 100:- för förbrukningsmaterial som lod, sågblad, med mera.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner                                                                           

Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder. 
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Viktoria

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde