Ort
Uppsala
Startdatum
31 Aug 2024
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Dominiq Oliveskog
Nummer
80688
Pris
1 990 kr

Om arrangemanget

Skapa unika och personliga gåvor med silver! Silver är lyxigt utan att vara dyrt.

Innehåll
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om silversmide. Målet med kursen är att få en övergripande kunskap om de praktiska momenten inom silversmide: såga, fila, smida, borra, löda, slipa och polera. Genom kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer. Vi börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis en ring eller ett halssmycke, eftersom den processen involverar många grundläggande moment inom silversmide och passar nybörjarnivån. 

Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan samt säkerhetsföreskrifter. Kursen varvar gemensamma genomgångar med eget arbete under handledning. Var och en arbetar med sitt eget projekt och på sin egen nivå.

Observera att infattning inte ingår i denna kurs. Är du sugen på en kurs med infattning rekommenderar vi kursen "Silversmide med ädelstensinfattning".

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 9:00 - 16:00. Du kommer bli kontaktad av kursledaren innan kursstart för att stämma av vad du vill och kan göra på kursen. Eftersom kursen endast är under två dagar är det viktigt att du har en plan innan kursstart för att få ut det mesta av kursen.

Förkunskaper
Kursen är för nybörjare och inga förkunskaper krävs. Även du med lite mer erfarenhet är varmt välkommen.

Kursledare 
Kursledare är Stefan Oliveskog, guldsmed. Stefan utbildade sig till guldsmed på Ållebergsgymnasiet i Falköping och har jobbat i branschen sedan studenten 2003. Han har både hållit och varit delaktig i kurser hela sitt yrkesverksamma liv. Han är idag guldsmed, designer och formgivare och har deltagit i ett stort antal utställningar.

Vill du veta mer om Stefan, gå in på hans instagram: @steampunkjewelryandarts

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns att köpa på plats och faktureras efter avslutad kurs. Alla nybörjare börjar med en startplatta som kostar ca. 500kr. Övrig materialkostnad varierar, beroende på hur mycket material du väljer att använda.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp, så ta gärna med egen lunch. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk”, där du kan se och lägga upp bilder för inspiration. OBS: för kundtjänstärenden, kontakta Medborgarskolan direkt.

Det är bra att ha oömma kläder under kursen, eller ta med ett förkläde.

Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Silversmide är en hantverksteknik som har en lång och rik historia och ger dig möjlighet att skapa unika och personliga föremål genom att forma och manipulera silver. På Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk finns vår fina silversmidesverkstad. Sätt lite guld(silver)kant på tillvaron och gå en kurs i silversmide! 

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 990 kr

Summa: 1 990 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde