Ort
Örebro
Startdatum
31 Aug 2024
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Peter Larsliden
Nummer
80229
Pris
2 200 kr

Om arrangemanget

I mysiga Wadköping vid, Svartån finns Zilversmens butik och verkstad. Här får ni skapa från skiss till färdigt smycke i det vackra materialet silver. Vi använder grundläggande tekniker i silversmide & skapar i en inspirerande butiksmiljö som ger dig oändlig inspiration och professionell vägledning av Peter, Zilversmen!

Innehåll
Här får du skapa dina egna personliga smycken. Butiken som är belägen i samma lokal verkstaden bjuder in till stor inspiration i bästa kombination kursledarens alla år erfarenheter inom silversmide.

Under kursen kommer du att lära dig grunderna i silversmide eller utvecklas utifrån dina tidigare erfarenheter. 
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika teknikerna.
Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja lära dig att göra om du sedan innan har önskemål.

Vi använder oss av teknikerna:
- beräkna material
- såga
- stämpla eller stansa
- materialförflyttning / smidning 
- löda
- fila
- slipa och polera

Allt eftersom du lär dig de olika momenten kommer du att kunna arbeta mer på egen hand, och därmed hinna skapa fler smycken eller föremål.

Upplägg
Vi träffas 10:00-16:00 lördag & söndag med 45minuters lunchrast

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Peter Larsliden, Zilversmen har närmare 30 års erfarenhet som yrkeslärare och 40 år kunskap inom ädelsmide.  När han skapar smycken vill han skapa en unik känsla och design för varje person. Enkelhet och rena former där smycket ska kännas gediget när man bär det eller håller i det.
Du kan läsa mer om och se Peters hantverk på Zilversmen på www.zilversmen.se

Lokalen
Hos Zilverzmen ha finns högt miljötänk och är fullt utrustad med olika arbetsstationer, här kan du göra alla dina smycken i de former och mönster du tänkt, vill du gravera in ett namn, datum eller andra betydande tryck så finns det redskap för allt

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material tillkommer enligt prislista utifrån dagspriset av silver och köpes på plats av kursledaren då detta är en rörlig kostnad beroende vad vad man väljer att skapa.
Medtag anteckningsblock och penna.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser inom silversmide men också ateljé och hantverk, allt från keramik och drejning, till sömnad, måleri och läderhantverk. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Gravida avråds att delta i silversmide då vi arbetar med kemikalier

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Ort

Wadköping ZilverZmen

Margit Palmers gränd 3, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 200 kr

Summa: 2 200 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde