Ort
Kumla
Startdatum
1 Jul 2024
Tid
10:00-15:45
Dagar
Mån-Ons
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Angelica Byström
Nummer
76338
Pris
2 250 kr

Om arrangemanget

Här får du under 3 intensivdagar inspireras och vägledas av en nyutbildad smyckeskonstnär, från skiss till färdigt smycke! Vi använder grundläggande tekniker i silversmide såsom filning, sågning, lödning, materialförflyttning, slipning och polering för att skapa egna vackra alster.

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna i silversmide.
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. Du väljer själv vad du vill skapa under kursen med vägledning av kursledaren. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

Du får bland annat lära dig:
- beräkna material
- såga
- stämpla eller stansa
- materialförflyttning
- löda
- fila
- slipa och polera

Upplägg
Kursen pågår under 3 dagar mån- onsdag 1-3/7 kl. 10:00-15:45 med paus för lunch. 
(vi går iväg och löper ngt tillsammans, självkostnadspris)

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs både erfarna och nya deltagare är välkomna!

Kursledare
Angelica Byström är en engagerad och kreativ nyutbildad konstnär inom silversmide, som haft hantverk och skapandet med sig genom hela livet. Hon har gått i Konst och Form på Kävesta folkhögskola med fördjupning silversmide och smyckeskonst. Angelica har en mångårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med människor i utveckling och möten samt en stor erfarenhet av föreningsliv, som aktiv medlem till att arbeta inom olika föreningsstyrelser.
Angelica säger själv:
"Jag tror på att känslan av lycka när man gjort något med sina händer, att det driver framåt. Det kan skapa möten mellan människor från jordens alla hörn, man har något gemensamt i lyckan att skapa, i samtal om olika tekniker genom alla tider"


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Silver tillkommer som faktureras deltagarna i efterhand.
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare på Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Silversmide är ett av de populäraste områdena på Medborgarskolan i Örebro, vi har flera kurser samt omgångar. Se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Gravida avråds att delta i silversmide då vissa kemikalier kan ge fosterskador.

Medtag anteckningsblock, penna samt matsäck för lunch och bestick.
Micro och kylskåp finns. Silvret faktureras separat efter kursen slut.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kumla

Skomakaregatan 3, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 250 kr

Summa: 2 250 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde