Ort
Uppsala
Startdatum
19 Maj 2024
Tid
15:00-16:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
76639
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Vill du utveckla dig själv och din kreativa förmåga? Önskar du att du var mer självsäker och vågade vara mer spontan? Längtar du efter mer glädje och lekfullhet i ditt liv? Då ska du börja med skådespeleri!

Kursen “Nybörjare i Praktiskt skådespeleri” riktar sig till dig som kanske testat på teater tidigare i någon form eller som känner en stark dragningskraft till skådespeleri. Arbetet kommer primärt att fokusera på att hitta din styrka inom skådespeleri och utveckla den. Det är viktigt att du som söker är redo att öppna dig, våga skämma ut dig och dedikera det arbete som krävs för att gå framåt.

Innehåll
Under kursens gång kommer vi spendera den allra största delen av tiden på golvet, undersöka scener, improvisera och läsa repliker, allt för att få in så mycket praktisk tid som möjligt. Vi kommer jobba själva, i par och/eller i grupp - allt efter gruppens och individens bästa. Vi kommer definitivt snudda på olika skådespelartekniker men eftersom alla är unika i sitt skådespel kommer dessa säkerligen att skilja sig något från person till person. Men va så säker, det praktiska utförandet står i centrum. Vår nybörjarkurs riktar sig till dig mellan 16 och 100 som känner en stark dragningskraft till skådespelarkonsten och vill göra ett första (eller andra) kliv in på scenen.

Upplägg
Kursen hålls i Medborgarskolans stora, ljusa spegelsal på Ekeby Bruk 2N. Kursen går en gång i veckan på söndag i 4 veckor med 1 h 30 min (2 studietimmar) per tillfälle. Observera att det sista kurstillfället avslutar kl. 17:15.

Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare
Lukas är utbildad vid teaterhögskolan i Göteborg samt Cap21 i New York. Han har sedan dess arbetat med det allra mesta inom kultur (Teater, Musikal, Film, TV, Motion Capture, Röstskådespelare och Manusförfattare). Med ett stort antal produktioner i ryggsäcken anser han att det bara är en skådespelarteknik som verkligen fungerar: “Man måste njuta av det man gör.”

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Till kursen behövs inget kursmaterial. Tänk på att bära bekväma kläder så att du kan röra dig fritt.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde