Ort
Stockholm
Startdatum
23 Sep 2023
Tid
10:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Karin Bergquist
Nummer
52678
Pris
350 kr

Om arrangemanget

Stressa ned och öppna dina sinnen i skogen tillsammans med vår erfarna naturterapiguide

Att skogsbada innebär att omge sig med naturen och inta den med alla sina sinnen. Skogsbad har en lugnande effekt på kroppen och sinnet vilket skapar extra förutsättningar för återhämtning och välbefinnande.

Innehåll

Begreppet 'skogsbad' kommer från japanskans Shinrin-yoku (森林浴). Shinrin-yoku rörelsen uppstod i Japan på 1980-talet som motvikt till de negativa följderna av stress- och utbrändhetsvågen som svepte över japanska storstäder, där den traditionella hälsofrämjande kontakten mellan människor och naturen höll på att gå förlorad.

Sedan dess har skogsbad spridit sig över världen. Företeelsen är dock inte ny - naturens läkande egenskaper har använts sedan tidernas begynnelse av olika kulturer.

Ett skogsbad är ett sätt att återfå och fördjupa kontakten med naturen och sig själv, att få ny energi samtidigt som man kan lära känna träd och allt annat levande i naturen som individer istället för arter. Det har gjorts flera studier som vittnar om skogsbadets hälsofrämjande effekter på fysisk, mental och psykisk hälsa.

Upplägg

Vi träffas under en förmiddag och vandrar i naturen. Vi reflekterar över deras påverkan på oss människor samt utforskar olika naturelement och deras betydelse för vår kropp och själ.

Vandringssträckan blir kort. Vi går i lugn takt och stannar längre stunder för att uppleva naturkontakten och stillheten. Det finns inget dåligt väder så klä dig varmt, gärna lager på lager, och ta med ett sittunderlag. Ett nytt datum kommer att meddelas i så fall. 

Vi ses utomhus - plats meddelas senare men kommer att vara inom Stockholm och tillgängligt med kollektivtrafik.

Aktuellt datum: lördag 23/9 kl. 10:00-13:00 (notera att träffen kan bli inställd vid åska eller mycket regn)

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta på denna kurs.

Kursmaterial

Kläder efter väder! Ta med dig ett sittunderlag.

Kursledare

Karin Bergquist är skådespelerska och certifierad skogsbadsguide vid Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI).

Utvecklingsmöjligheter

Vi har fler kurser inom hälsa och natur - håll utkik på vår hemsida!

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Utforska ämnesområde