Ort
Gävle
Startdatum
12 Jun 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Ons, Tors
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Filomena Policarpo
Nummer
80193
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på Italiens söta smaker och hur italienska låter? Då är den här kursen för dig!

Innehåll

Du får prova på olika delikatesser, espresso och beställa själv på italienska. Du får boka rum på hotellet, köpa biljett på stationen, fråga efter vägen eller köpa mat. Detta är en prova på-kurs för dig som vill smaka på Italien på olika sätt. 

Upplägg

  • Vi träffas fyra dagar, lördag och söndag under två helger. 
  • 4 tillfällen. 
  • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Den här kursen är för alla! 

Kursledare

Filomena Policarpo och Ellinor P Green. Filomena kommer från Italien men flyttade till Sverige för många år sedan efter att ha träffat sin man. Hon är utbildad lärare i Italien och arbetade där i 16 år innan hon flyttade till Sverige. Hon har varit kursledare hos Medborgarskolan under många år och är väldigt uppskattad bland deltagarna. Ellinor är född och uppvuxen i Sverige och pratar flytande Italienska, har studerat det italienska språket på universitet. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår i kursavgiften. Kursledaren har skapat eget material. Fika ingår. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde