Ort
Örebro
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
10:00-13:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Bussaba Kaewtipayanate
Nummer
80204
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

Upptäck hemligheterna bakom den populära Maki Sushi California Roll i vår inspirerande och roliga kurs! Denna typ av sushi, även känd som "insida-ut-sushi", utmärker sig genom att ha riset på utsidan och noriarket inuti.

Mål
Att få en inblick i och lära sig mer om sushi, teknik och smakkombination vi lagar Sushi - Maki roll, kallrökt lax och vegetarisk.

Upplägg

Under kursen kommer du att få en djupdykning i konsten att skapa denna rätt. Vi börjar med att lära dig koka och förbereda det perfekta sushiriset, en grundläggande färdighet för all sorts sushi. Du får också lära dig att hantera kvalitativa ingredienser som används i en klassisk California Roll. Med Bussabas hjälp kommer du att bemästra tekniken att rulla sushi med både vegetariska alternativ och delikat kallrökt lax.

Vi jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept och vi smakar av. Alla hjälper till att duka av och diska. Alla får recept att följa steg för steg.

Plus i kanten är att vi lägger fokus på källsortering och vi gör allt för att inte ha matsvinn.

Vi avslutar dagen med att tillsammans äta det vi har gjort i vår fina restauranglokal och diskuterar vad vi har lärt oss under dagen.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Det är en perfekt aktivitet för både nybörjare och de som vill förfina sina färdigheter. Låt oss utforska och uppleva ett nytt sätt att rulla sushi tillsammans – anmäl dig idag och låt din sushiresa börja!

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Kursledare
Bussaba Kaewtipayanate kom till Sverige 2010 och arbetar som kursledare på Medborgarskolan. Hennes familj äger en restaurang och hon är utbildad kock. Bussaba gör alla recept själv från grunden & det är viktigt med goda, färska råvaror samt näringsrik mat.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling
Bussaba har andra kurser hos oss inom matlagning. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Dagen avslutas med en gemensam måltid. Ta med något att bära hem lite smakprov i. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Utforska ämnesområde