Ort
Örebro
Startdatum
14 Sep 2024
Tid
10:00-13:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Bussaba Kaewtipayanate
Nummer
80209
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

Upptäck den spännande världen av Nori Maki och Temaki sushi. Här lär vi oss att skapa två utsökta typer av sushi som garanterat kommer att imponera på dina vänner och familj.

Innehåll

Nori Maki, den klassiska sushirullen, är en tidlös favorit som kombinerar perfekt tillagat ris och färska ingredienser inrullade i noriark. Under kursen lär du dig alla steg för att bemästra denna konst, från att förbereda riset till att rulla den perfekta sushirullen.

Temaki, eller "handrulle", är den perfekta sushin för festliga tillfällen. Denna roliga och interaktiva variant låter alla deltagare skapa sina egna smakrika strutar fyllda med sina favoritingredienser. Med Temaki blir varje bit en unik och personlig upplevelse!

Mål
Att få en inblick i och lära sig mer om sushi, teknik och smakkombination. 

Upplägg

Du kommer att få praktiska färdigheter i att förbereda sushiris, hantera färska ingredienser, och bemästra teknikerna för att rulla både den klassiska sushirullen och den festliga handrullen. 

Vi jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till att duka av och diska. Alla får recept att följa steg för steg.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Det är en perfekt aktivitet för både nybörjare och de som vill förfina sina färdigheter. Låt oss utforska och uppleva ett nytt sätt att rulla sushi tillsammans – anmäl dig idag och låt din sushiresa börja!

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Kursledare
Bussaba Kaewtipayanate kom till Sverige 2010 och arbetar som kursledare på Medborgarskolan. Hennes familj äger en restaurang och hon är utbildad kock. Bussaba gör alla recept själv från grunden & det är viktigt med goda, färska råvaror samt näringsrik mat. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling
Bussaba har andra kurser hos oss inom matlagning. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Dagen avslutas med en gemensam måltid. Ta med något att bära hem lite smakprov i. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Utforska ämnesområde