Ort
Örebro
Startdatum
26 Jan 2023
Tid
16:20-17:50
Dagar
Tis, Tors
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Johanna Persson Oranen
Nummer
64252
Pris
2 100 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Det här är kursen för dig som vill spela teater och ha roligt! Vi lär oss om text, röst, scenografi och skapar en liten föreställning som vi visar för en publik

 

Innehåll
Genom roliga och olika övningar släpps dina egna kreativa resurser och idéer fram. Du vågar agera utan rädsla och osäkerhet, en färdighet som du har nytta av under hela livet. Vi jobbar även med kostym, dekor och rekvisita, kursen mynnar ut i en föreställning. Med repetitioner fyllda med kreativitet gör vi en föreställning att visa upp för nära och kära under våren
Här är en kurs för dig, som vill få dina teaterdrömmar uppfyllda!

Upplägg
Vi träffas under 12 tillfällen 2 x 45 minuter.
Du får prova första tillfället.  Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta kontakta omgående Medborgarskolan, dock senast 48 h efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Uppehåll v 8 och v 14

Förkunskaper
Den här kursen är anpassad som en lättare fortsättning

Kursledare
Johanna Oranen är utbildad teaterpedagog och driver den fria teatergruppen Teatervalvet i Örebro. Johanna har även en kostymörutbildning i botten. Hon har många år av erfarenhet av teater och att skapa konstnärligt och brinner för att frigöra kreativiteten hos barn. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har återkommande teaterkurser, har även ett stort utbud av andra barn- och tonårskurser.

Bra att veta
I slutet av terminen har vi en föreställning som vi framför för publik eller spelar in som en film.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 100 kr

Summa: 2 100 kr

Utforska ämnesområde