Ort
Örebro
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
16:15-17:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
80153
Pris
2 190 kr

Om arrangemanget

Det här är kursen för dig som vill spela teater och ha roligt! Under terminen får barnen teaterövningar, jobba med manus och improvisation. Mot slutet av terminen spelar vi upp en liten föreställning för familj och kompisar

Innehåll:
Genom roliga och lekfulla övningar låter vi barnen växa och utveckla sin kreativitet. Vi kommer antingen utgå från ett manus eller skapa vårt eget för att tillsammans jobba ihop en pjäs som visas inför en liten publik i slutet av terminen. 


Upplägg
Vi träffas under 12 tillfällen x 90 minuter.
Du får prova första tillfället.  Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta kontakta omgående Medborgarskolan, dock senast 48 h efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

I slutet av terminen har vi en föreställning som vi framför för publik eller spelar in som en film.

Uppehåll v 44 för höstlov

Förkunskaper
Gruppen passar både för barn som går sin första termin likaväl för de som redan testat på några terminer.

Kursledare

Annie Hansson är nyutbildad teaterpedagog från Örebro universitet. Tidigare har hon bland annat lett teaterläger och varit med i flertals ideella projekt där hon stått både bakom och på scen. Annie har en förkärlek för regi och produktion som gör att hon fokuserar på härlig gruppdynamik och kreativt skapande. 


Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har återkommande teaterkurser och ett stort utbud av andra barn och tonårskurser.

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.         Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 190 kr

Summa: 2 190 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

Lekfullhet och klassiskt drama

När Medborgarskolans teatergrupp satte upp sin omarbetade version av Shakespeares drama ”En midsommarnattsdröm” fanns ett 40-tal förväntansfulla föräldrar i pub...

30 maj 2024
Helena Vincent
Läs vidare om "Lekfullhet och klassiskt drama"

Utforska ämnesområde