Ort
Uppsala
Startdatum
15 Okt 2024
Tid
16:30-18:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
81615
Pris
1 270 kr

Om arrangemanget

Välkommen till vår spännande kurs i teater för ungdomar! Här skapar vi en inspirerande miljö där unga talanger får utforska teaterns underbara värld på ett lekfullt och engagerande sätt.

Innehåll
Det här är en kurs där vi kommer börja med mycket teaterlekar där vi lär känna och blir bekväma med varandra. Vi kommer jobba mycket med improvisation men även med manus där vi sätter upp en pjäs i slutet av kursen som deltagarnas familjer kan komma och se. Alla lektioner kommer inledas med lekar som en uppvärmning även de lektioner mot slutet som kommer fokusera mer på manus och en pjäs.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 7 tillfällen. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare 
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Teaterkursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 270 kr

Summa: 1 270 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

Lekfullhet och klassiskt drama

När Medborgarskolans teatergrupp satte upp sin omarbetade version av Shakespeares drama ”En midsommarnattsdröm” fanns ett 40-tal förväntansfulla föräldrar i pub...

30 maj 2024
Helena Vincent
Läs vidare om "Lekfullhet och klassiskt drama"

Utforska ämnesområde