Ort
Örebro
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
18:15-19:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
80155
Pris
2 190 kr

Om arrangemanget

För dig som vill prova på teater eller redan har testat och gillar det! Här får du jobba med grunderna i teater, vi övar på att släppa fram fantasin, samarbeta och lära oss om närvaro på scenen. Övningarna anpassas efter gruppen

Innehåll
Genom roliga övningar släpps dina egna kreativa resurser och idéer fram. Vi lyssnar och lär av varandra genom samarbetsövningar för att utveckla fantasi, uttrycksförmåga, dialog och närvaro på scen. Ni får jobba med spel i hela gruppen och även i mindre grupper. Det är inte förutbestämt om gruppen kommer att jobba med ett skrivet manus eller improvisation, båda möjligheterna finns. Om deltagarna vill kan kursen avslutas med ett framträdande för familj och vänner. 

Upplägg
12  tillfällen x 90 minuter

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som är 18 år och uppåt, både för dig som är nyfiken på att testa teater och för dig som har spelat tidigare. Övningarna anpassas efter gruppen

Kursledare
Pim Lunde - examinerad teaterpedagog som tidigare studerat musikteater och skådespeleri på folkhögskola. Hon har spelat teater sedan barnsben och har varit aktiv inom teatervärlden hemma på Öland både som elev och pedagog. Pim har erfarenhet av och intresse för såväl produktioner utifrån ett färdigt manus som improvisationsteater. På fritiden är hon bland annat med och driver improteatergruppen Teatermakeriet.”

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Uppehåll v 44 Höstlov

Du får prova första tillfället.  Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta kontakta omgående Medborgarskolan, dock senast 48 h efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 190 kr

Summa: 2 190 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

Lekfullhet och klassiskt drama

När Medborgarskolans teatergrupp satte upp sin omarbetade version av Shakespeares drama ”En midsommarnattsdröm” fanns ett 40-tal förväntansfulla föräldrar i pub...

30 maj 2024
Helena Vincent
Läs vidare om "Lekfullhet och klassiskt drama"

Utforska ämnesområde