Ort
Norrköping
Startdatum
16 Sep 2024
Tid
18:15-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
44604
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Lär dig teckna! Teckning är centralt inom både konst och hantverk. Den här kursen erbjuder dig en stadig grund i teckning för att utveckla dina kunskaper vidare.

Innehåll

I den här kursen lär du dig skapa ljus, skugga, volym och komposition. Vi tecknar med blyertspenna och kol-/grafitkritor. Kursen är uppbyggd på tre olika genrer, där vi börjar med stilleben och fokus på form och skugga, sedan landskap med fokus på komposition och djup och därefter människan med fokus på skala och proportion.
Därefter får man välja fritt vad man vill teckna. Huvudmoment i kursen består av teori, övningar och handledning.

Upplägg

  • Vi träffas på måndagar kl 18.15-20.30.
  • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus.
  • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till både dig som är helt nybörjare och till dig som tecknat tidigare.

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Kevin Parnebrant Eriksson som har tecknat och målat sedan 2015 och är i princip helt självlärd. Lite skämtsamt kan man säga att "de gamla mästarna" är hans lärare, då den äldre konsten alltid har varit inspirationskälla och studiematerial. En viktig devis i hans undervisning är att måla eller teckna är lika mycket ett hantverk som en konstart.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Köp och ta med till första tillfället:

●    Blyertspennor; mellan 2H till 6B rekommenderas.
●    Kritor av kol eller grafit.
●    Teckningsblock A3.

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde