Ort
Distans
Startdatum
29 Okt 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Lise-Lott Eriksson
Nummer
43744
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Har du gått kursen Teckning - prova på för nybörjare del 1 eller har tecknat lite på egen hand och vill lära dig mer? Detta är en onlinekurs som sker helt på distans i realtid.

Kursen sker helt på distans via onlinemöten. För att delta behöver du en dator med kamera eller platta/padda samt en stabil internetuppkoppling.

Innehåll
Vi arbetar främst med blyerts men en lektion ägnas åt tusch. I teknikövningarna jobbar vi med fågel- och grodperspektiv, att teckna olika material och att teckna ur minnet. Vi jobbar med former och undersöker hur de påverkas av omgivningen. Målet med kursen är att ge deltagarna möjlighet att prova på teknikens möjligheter inom teckning.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Den här kursen är en fortsättningskurs så du behöver viss vana att teckna. Kursen vänder sig till vuxna.
I nybörjarkursen del 1 gick vi igenom ljus, skugga, djup, perspektiv och stilleben.

Kursledare
Kursledaren har gått konstnärlig grundutbildning på KV Konstskola i Göteborg samt kurser i teckning och illustration på Högskolan Väst. Hon har tidigare illustrerat åt bland annat tidningen TTELA och är medlem i Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Material som du behöver till kursen är: hård och mjuk blyertspenna, gärna 2B, 4B och eventuellt 6B. Suddgummi och/eller knådgummi. Pennvässare. Skissblock A3 eller A4 (gärna även ett litet häfte/block i A6-format). Du behöver också en svart tuschpenna (av typen som ibland kallas artist pen, storlek small eller medium).
Invänta kallelse innan du köper kursmaterial!

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde