Ort
Lund
Startdatum
11 Apr 2024
Tid
15:45-18:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
66744
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Du får uppleva tecknandet och skissandet som en metod att se på nya sätt, som en avkoppling, som grund till andra skapande processer och som handgrepp för reflektion.

Innehåll

Under kursens gång bekantar du dig med olika material och lär dig teckna från grunden med kol, krita och blyerts. Du arbetar med praktiska övningar som fokuserar på perspektiv, form, ljus och mörker, volym, komposition, kroppars anatomi, mellanrumsformer och konturer. Under kursen ges du en möjlighet att utveckla en teknik som du föredrar och samtidigt inspireras av andras tecknande. Du lär dig även tolka och prata om ditt egna och andras tecknande. Kursen visar exempel på några olika typer av tecknande som finns och inom vilka funktionella sammanhang tecknande kan tillämpas. Efter kursen kommer du kunna genomföra teckningsprojekt genom flera olika tekniker. Du kommer ha en översiktlig kunskap kring olika typer av material, tekniker och uttryck för teckning. Du kommer kunna diskutera kring egna och andras teckningar.

Arbetsformer
- Föreläsningar
- Arbetsuppgifter som utförs självständigt
- Individuell handledning
- Diskussion kring eget och andras tecknande

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till nybörjare. Även erfarna tecknare är
välkomna att deltaga.

Kursledare

Fredrik Christensen, och jag är illustratör och concept artist baserad i Malmö. Efter några år på konstskola i Västra Götaland har jag nu återvänt till sydligare breddgrader. Jag älskar att teckna, måla, designa, och lära ut. Det är ett sant nöje att se människor utvecklas tekniskt och kreativt.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Förslag på material att ta med dig får du i din kallelse till kursen. Kostnaden för kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

Inför ditt besök

Medborgarskolan - Kultur -Måleri

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.

Ort

Medborgarskolan - Kultur

Bangatan 10 A (en trappa ner), Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde