Ort
Skövde
Startdatum
22 Feb 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Linde Schumann
Nummer
38949
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Välkommen in i det tyska språkets värld! Tyska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig läst språket tidigare. Herzlich willkommen!

Guten Tag! Eisbein mit Sauerkraut i Köln, Edelweiss i Alperna eller Oktoberfest i München. Tyskan är officiellt språk i fler länder än Tyskland, t ex Österrike, Lichtenstein och Schweiz. Det är en härlig känsla att kunna göra sig förstådd och språket blir en nyckel till kulturen.

Innehåll
Kursen ger bra baskunskaper. Vi går igenom uttal, ordförråd och grammatik med fokus på vardags- och turistsituationer. Enkla hörövningar/dialoger/parövningar är inslag i undervisningen. Samt kännedom om den tyska kulturen.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är vuxen och inte har har läst tyska tidigare.

För de övriga nivåerna rekommenderar vi att du gör Medborgarskolans nivåtest.
Läs om språknivåer och testa dig själv på www.medborgarskolan.se/europaradets-nivaskala

Kursledare
Er kursledare Linde kommer från Tyskland och har tyska som modersmål. Hon är utbildad socialpsykolog men har tidigare arbetat som bl a lärarvikarie.

-"Mitt mål är att alla gruppmedlemmar känner sig hörda, samtidigt som jag kan se gruppen som helhet".

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Info om vilket kursmaterial som används kommer via din kallelse innan kursstart.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om hur språk får hjärnan att växa www.medborgarskolan.se/var-varld/sprak/nya-sprak-far-hjarnan-att-vaxa

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde