Vegansk matlagning har blivit allt mer populärt.
Kurs

Vilda växter - matlagning över öppen eld

Ort
Mölle
Startdatum
4 Jun 2023
Tid
10:00-14:30
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
61361
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Med smak för det vilda, kom och inspireras!

Om workshopen
En workshop i ogräsmat, hur du lagar goda och nyttiga rätter av sk "ogräs" och vilda växter. Ledaren har med sig ett gäng växter, men visar också var man kan finna dessa växter som sedan tillagas till varmrätter, såser, soppor, sallader och te. Vi pratar om nyttan och fördelen med att använda vilda växter. Enkel näringslära förmedlas, samt var man kan hitta växterna. Hur användes de förr och hur kan vi komplettera vår kost med dessa förträffligheten. Under workshopen plockar vi växter, tillreder en måltid och äter tillsammans.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften dvs. inga ytterligare kostnader tillkommer.

Bra att veta
-
Kläder efter väder.
- Medtag egen tallrik, bestick, sked, kopp  och en flaska vatten.
- Ta med sittunderlag.
- Plats info kommer med kallelsen.
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Naturum Kullaberg

Italienska Vägen 323, Mölle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde