Ort
Fjällkinge
Startdatum
29 Maj 2024
Tid
16:30-21:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
66670
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Med smak för det vilda, kom och inspireras!

Om workshopen
En workshop i ogräsmat, hur du lagar goda och nyttiga rätter av sk "ogräs" och vilda växter. Ledaren har med sig ett gäng växter, men visar också var man kan finna dessa växter som sedan tillagas till varmrätter, såser, soppor, sallader och te. Vi pratar om nyttan och fördelen med att använda vilda växter. Enkel näringslära förmedlas, samt var man kan hitta växterna. Hur användes de förr och hur kan vi komplettera vår kost med dessa förträffligheten. Under workshopen plockar vi växter, tillreder en måltid och äter tillsammans.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften dvs. inga ytterligare kostnader tillkommer.

Bra att veta
- Ta med sittunderlag.
- Kläder efter väder.
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Kjugekull

Kjugekullvägen 17-36, Fjällkinge

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde