Ort
Gävle
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
81553
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Inom virkning finns något för alla, oavsett om du är nybörjare eller har lite mer erfarenhet. Här kan du lära dig hur du kommer igång med ditt virkande, eller utvecklas från där du är idag.

Innehåll

I denna grupp lär vi oss grunderna i att sticka eller virka och varje deltagare arbetar med sitt eget projekt. Vad vill du virka för något? Vår kursledare ger stöttning och inspiration, och vi utvecklas tillsammans i en avslappnad och social miljö. Har du aldrig virkat förut så får du hjälp att komma igång. Och har du virkat förut så får du guidning vidare i dina kunskaper.

Upplägg

  • Vi träffas 4 gånger. 
  • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Kursen passar både dig som är nybörjare och mera van. Kursledaren anpassar sin undervisning efter dig. 

Kursledare

Maria Eugenia Martinez älskar att virka. Hon har studerat mönsterkonstruktion, arbetar som textillärare och har sytt sedan hon var liten. Maria kommer att ge oss en trevlig stund tillsammans där vi kommer att lära och ha roligt på samma gång med positiv energi.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det finns ett visst utbud av garn och virknålar hos oss. Men ta gärna med dig eget. Virknål N´3 och valfritt garn. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Så kan virkandet ge tröst för sjuka barn

Kreativt hantverk och socialt arbete som hjälper sjuka barn – det är vad organisationen Tröstemöss sysslar med i sin studiecirkel på Medborgarskolan i Stockhol...

20 mars 2024
Läs vidare om "Så kan virkandet ge tröst för sjuka barn"

Utforska ämnesområde