Location
Danderyd
Start date
29 Aug 2024
Time
14:00-16:15
Day
Wednesday
Occasions
1 st
Arr nr
56654
Price
0 kr

About event

Är du ny i Sverige och vill lära dig att navigera i samhället? Vill du veta hur du söker jobb? Vi ger dig verktygen för att hitta information, använda digitala tjänster och förstå arbetsmarknaden. Ta första steget mot en tryggare och mer informerad framtid – anmäl dig idag öppna dörrarna till nya möjligheter!

Upplägg

Denna workshop är för nyanlända och utrikes födda som vill förbättra sina färdigheter i att söka information och förstå den svenska arbetsmarknaden och utbildningssystemet. Du kommer att lära dig att navigera i samhället och hitta viktig information. Vi visar hur du använder sökmotorer effektivt och hittar pålitliga källor på internet. Du får en introduktion till det digitala samhället.

Vi betonar säkerhet på nätet och ger grundläggande tips inom området. Du får insikt i den svenska arbetsmarknaden, skillnaderna mellan privata och statliga arbetsförmedlare, och hur du söker jobb via olika plattformar. Dessutom ger vi tips för arbetsintervjuer, vad du bör tänka på och hur du presenterar dig själv på bästa sätt.

Anmäl dig nu och ta första steget mot en tryggare och mer informerad framtid i Sverige!

Praktisk Information

Mötesplats: Danderyds bibliotek

Datum 29 augusti 14.00-16.15

Kostnad: Gratis

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet och intresse av att komma in på svenska arbetsmarknaden!

Kursledare

Mats Wide kommer leda denna serie av workshop inom arbetsmarknad, CV och personligt brev.

Anmälan om du har samordningsnummer eller svenskt personnummer

Om du har ett LMA-nummer kan du anmäla dig via vår hemsida. För deltagare med svenskt personnummer eller samordningsnummer, vänligen maila ditt personnummer eller samordningsnummer, fullständiga namn, adress, telefonnummer och e-postadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se 

Intyg
Ett intyg kan utfärdas på att du har deltagit i workshopen.

 

Denna workshop arrangeras i samarbete med Danderyd kommun och Röda Korset. 

Event place

Danderyds bibliotek

Mörbygårdsvägen 4, Danderyd

Show on map

Utforska ämnesområde