Höj humöret med naturupplevelser

Motverka stress, få mer energi och höj ditt humör. Forskning visar nämligen att naturupplevelser ger ett större välmående för både kropp och själ. Så snöra på dig skorna, ta dig utomhus och häng med på en uppfriskande kunskapsresa till skog och hav.

Låt denna vår bli startskottet för ett år fyllt av utomhusäventyr. Vare sig du är ute efter att lära dig nya färdigheter eller bara vill njuta av naturens lugn, har vi aktiviteter som passar alla.

Bli en vårjägare

Våren är den perfekta tiden för att börja din resa mot jägarexamen. Vår kurs ger dig all den kunskap du behöver om jakt, vapenhantering, lagstiftning och ekologi. Bli en medveten jägare som bidrar till ett hållbart utnyttjande av skogens resurser, och upptäck glädjen i att tillaga mat från det vilda.

Jägarexamen

Segling och sjöliv

Kasta loss från vinterhamnen och ge dig ut på öppna vatten denna vår. Vår kurs i segling och navigation förbereder dig för äventyr på både lokala och internationella vatten.

Båtutbildningar och båtkurser

Dags för motorsågskörkort?

Ge dig ut i skogen med kunskap och säkerhet som dina ledstjärnor. Att inneha ett motorsågskörkort är inte bara ett krav för den professionelle användaren, utan en ovärderlig färdighet för varje skogsägare och hobbyanvändare. Genom att utbilda dig i motorsågning, utrustar du dig själv med de kunskaper som behövs för att minska risken för olyckor och skador.

Motorsågskörkort

Inne att vara ute

Att vistas utomhus är bra för både själ och hjärta. Vi vet att lärande fungerar utmärkt utomhus.Att delta i kurser som hålls utomhus erbjuder en unik kombination av lärande och välbefinnande som sträcker sig långt bortom traditionella klassrumsväggar. I takt med att vi spenderar alltmer tid inomhus framför skärmar, blir möjligheten att lära sig i det fria alltmer värdefull.

Kurser och arrangemang utomhus