Vill du lära dig mer om aktier? Vi erbjuder olika typer av aktiekurser för den som vill öka sin aktiekunskap och kanske just ska börja spara i egna aktier. Att gå en aktiekurs hos oss kan visa sig vara en lönsam investering och en väg in till ett rikare aktieliv!

Vad är aktiekunskap?

Aktiekunskap är kunskapen om hur man köper, förvaltar och säljer i aktier. Du som går en kurs i aktiekunskap hos oss blir vägledd inom aktiesparandets konst, hur aktiemarknaden fungerar samt vad som styr aktiekurserna idag. Med denna kunskap i bagaget får du sedan praktiska investeringsråd anpassade för dig och ditt liv och hur du på ett hållbart, regelbundet och lönsamt vis kan förvalta ditt eget investerande och sparande. Teman som tas upp i kursen är exempelvis om hur du ska tänka kring valet av antingen aktie- eller fondsparande, vad riskspridning innebär samt för- och nackdelar med att öppna upp ett investeringssparkonto. Förutom personliga investeringsråd får du i en kurs i aktiekunskap även en inblick inom ytterligare områden såsom aktiematematik, företagsekonomi och hur man beskattar aktier och kapital.

Fortsättningskurser

Våra fortsättningskurser i aktiekunskap är till för dig som redan sitter på en grundläggande aktiekunskap men som vill lära dig mer. Dessa kurser ger dig mer fördjupade kunskaper inom aktiemarknaden — bland annat kan du få lära dig att göra egna bolags- och aktieanalyser samt värdera enskilda aktier och fonder. Eller vad sägs om exempelvis hävstångsprodukter, bull- och bear certifikat och aktieindexobligationer?

Få med dig de viktigaste kunskaperna

Kort och gott kommer du som går en kurs i aktiekunskap hos oss få med dig de allra viktigaste kunskaperna om aktier så att du ska kunna bedriva långsiktigt, lönsamt och hållbart sparande i aktier och fonder. Ett flertal av våra kurser i aktiekunskap blandar dessutom teori med praktik och gruppövningar för att du ska få en så bred och djup helhetsförståelse för aktier som möjligt.

För både nya och erfarna investerare

Många vet att det är viktigt att ha koll på sin privatekonomi och att vi behöver ha en god relation till vår ekonomi för att må bra. Men att ta det första steget att hantera aktier kan kännas svårt och ofta vet man inte var man ska börja någonstans. Väl medvetna om att aktievärlden kan kännas som en trasslig djungel går vi därför igenom allt från början, steg för steg, i våra investeringsutbildningar.

Men även du som redan är en erfaren investerare kan ha nytta av att gå en investeringskurs. Genom att plugga aktiekunskap får du ta del av verktyg och insikter som på ett positivt sätt kommer att påverka din egen ekonomi och bidra till ett rikare liv på flera plan. Dessutom är det en rolig hobby!

Våra kurser finns på flera orter

Du behöver inte åka långt för att gå en kurs i aktiekunskap hos oss. Våra kurser finns på flera orter, från norr till söder. Beroende på vart du befinner dig kan du exempelvis gå en aktiekurs i Stockholm eller öka dina aktiekunskaper i Malmö, Göteborg och Lund. Vi erbjuder även aktiekurser på flera andra och mindre orter runtom i landet såsom Skövde, Strängnäs, Linköping Västerås och Örebro. I vårt kursutbud kan du söka efter en aktiekurs i en stad nära dig.

Distanskurser

Vi erbjuder självklart även kurser i aktiekunskap på distans. Att gå en aktiekurs online är perfekt för dig som har en fullspäckad vardag eller av någon annan anledning vill lära dig mer om aktiekunskap på hemmaplan. Låt inte tidsbrist hindra dig från att utvecklas och lära dig något nytt!

Studera på ett sätt som passar dig

Våra aktiekurser erbjuds på flera olika dagar och tider. Du kan exempelvis välja att delta i en föreläsning eller workshop på en timme, antingen på distans eller fysiskt på orten där den arrangeras. Dessa engångstillfällen sker både under lunchrasten och på kvällstid efter jobbet. För dig som har svårt att komma loss på vardagar har vi även helgkurser.

Om du känner dig riktigt motiverad och sugen på att få mer fördjupade kunskaper kan du anmäla dig till en kurs som går över flera veckor, ett tillfälle en vardagkväll i veckan.

Flera varianter

Hos oss finns det en aktiekurs för alla, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Att du befinner dig på andra sidan jordklotet eller av någon annan anledning inte kan ta dig till en fysisk plats är heller inget bekymmer, då är det bara att hoppa på en av våra distanskurser.

Du kanske precis börjat intressera dig för aktier. Då passar en av våra kurser i aktiekunskap för nybörjare bra. För dig som är mer erfaren finns det kurser på mer avancerad nivå. Kanske har du redan bra koll på din privata ekonomi och skulle nu vilja ta steget och gå en kurs i fastighetsinvestering? Oavsett vilken nivå du befinner dig på ska det vara roligt och givande att utveckla sin aktiekunskap. I våra kurser är vi måna om att du ska kunna utvecklas utifrån dina egna förutsättningar och på så vis få ut så mycket som möjligt av din tid med oss.

Utöver våra kurser inom aktiekunskap har vi flera andra kurser inom ekonomi och samhälle.

Pris och kostnad

Beroende på hur lång kursen är och hur många tillfällen som erbjuds finns det olika prisklasser. En del kortare föreläsningar och workshops är helt kostnadsfria arrangemang och allt du behöver göra är att anmäla dig. För andra betalar du en engångsavgift. Helgkurserna och kvällskurserna kostar från 1195 kr.

För kurser och föreläsningar som sker på distans används videosystemet Lifesize. Du får tillgång till ett virtuellt klassrum som du kommer åt dygnet runt oavsett var du befinner dig. Allt du behöver är en dator och internet!

Vårt utbud inom Aktiekunskap

Din sökning"" visar 32 resultat i

Sortera på:

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

”För mig är rikedom frihet”

Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt för de flesta av oss, men vad är egentligen rikedom? Daniel Nylén från ­Unga ­aktiesparare berättar om hur du kommer i ...

6 november 2023
Läs vidare om "”För mig är rikedom frihet”"

Ämnen inom ekonomi och samhälle

Utforska ämnesområde