Låtskrivarworkshop & Musik med Popkollo 28/10

Ideella organisationen Popkollo som arrangerar sommarkollo och musikverksamhet för tjejer och transpersoner bjuder på musik och samtal i en låtskrivarworkshop. Du får bland annat öva dig att sätta ord på ditt mående med text och musik.

Popkollo är en rikstäckande ideell organisation som verkar för en jämställd musikscen. Allt startade i Hultsfred 2003 baserat på en idé från artisten Marit Bergman. Idag finns 12 lokalföreningar runt om i landet som arrangerar musikverksamhet för unga tjejer och transpersoner. Den största delen av verksamheten utgörs av sommarkollon där deltagarna får lära sig instrument, spela i band, skriva låtar och spela live! Popkollo arrangerar även workshops, producentprogram, Popkollo Vuxen, körverksamhet och mycket mer.
Jessica Nilsson, föreningskoordinator Riksorganisationen Popkollo, berättar:

Varför är den här veckan viktigt?

– Det är viktigt att sätta ljuset på de här frågorna, för att skapa en större öppenhet och medvetenhet.

Psykisk ohälsa kan drabba oss alla. Desto mer vi vet och pratar om det, desto mer kan vi stötta varandra.

Det kommer bli intressant att diskutera och lära sig mer om hur kopplingarna mellan jämställdhet, musik, psykisk ohälsa och HBTQ-frågor interagerar och påverkar varandra.

Varför är folkbildning viktig i det här sammanhanget?

– Folkbildningens styrka är att föra samman människor så att vi kan utbyta perspektiv och erfarenheter, och lära av varandra.

Det är jättebra att Medborgarskolan synliggör dessa frågor och fångar upp fler synvinklar och sidor av temat. Det visar att dessa frågor är relevanta och viktiga för oss alla, oavsett om vi själva tror att vi påverkas eller inte.

Vi har ingen samverkan med Medborgarskolan i dag, men är glada att få gästa den här veckan!

Vad har du för förväntningar efter den här veckan?

– Jag hoppas på att få höra berättelser om erfarenheter som jag inte annars fått ta del av. Så att jag bättre kan förstå och relatera till människor som har andra erfarenheter än mig själv. Att lära mig hur jag kan stötta och lyfta andra människor - deras perspektiv och behov - i de forum jag befinner mig i.

Mer om temaveckan Amplified Equally

Amplified Equally 2021

Läs vidare om "Amplified Equally: temadagar om inkludering och psykisk hälsa"

Amplified Equally: temadagar om inkludering och psykisk hälsa

Under hösten bjuder Medborgarskolan på gratisföreläsningar, seminarier, konserter och workshop på distans och även på plats med teman som musik, jämställdhet, HBTQIA och psykisk hälsa.

Läs vidare om "Panelsamtal om hälsoläget för transpersoner 4/10"

Panelsamtal om hälsoläget för transpersoner 4/10

Under temaveckan Amplified Equally, kommer Transammans - förbundet för transpersoner och närstående – hålla ett panelsamtal om hälsoläget för transpersoner och olika hälsofrämjande insatser för transpersoner.

Läs vidare om "Samtal om psykisk ohälsa och självmord 5/10"

Samtal om psykisk ohälsa och självmord 5/10

Ideella organisationen Suicide Zero tillsammans med artisten Mandy Rich sätter fokus på psykisk ohälsa och bjuder in till samtal tisdag den 5 oktober under temadagarna Amplified Equally.

Läs vidare om "Panelsamtal med Sabina Wärme 16/11"

Panelsamtal med Sabina Wärme 16/11

Under temadagarna Amplified Equally bjuder musikern, kompositören och producenten Sabina Wärme på samtal om separatistiskt arbete inom kulturbranschen, bland annat om "Den Feministiska Musikbranschfesten”.

Läs vidare om "Amplified Talks"

Amplified Talks

Under en serie av fem korta videoföreläsningar visar trummisen Ola Winkler, keyboardisten Samuel Starck och artisten Jonathan Johansson hur de tillsammans tar en helt nyskriven låt till Jonathans kommande album och utvecklar den från demo till färdig inspelning.