Djur och natur

Upplev något nytt med din fyrbenta vän

Vill du lära dig mer om hur du kan ta hand om din hund på bästa sätt och skapa en starkare relation med din fyrbenta vän? Oavsett om syftet med att ha hund är att tävla eller ha en bästa vän, finns det kurser för alla.

Här är några av tips på aktiviteter du och din hund kan delta på tillsammans:

Agility

Gå-på-agility-kurs-med-din-hund-medborgarskolan
Hundar behöver regelbunden motion och träning för att hålla sig friska och aktiva.

Agility är en sport där du och din hund navigerar genom en hinderbana med allt från hopphinder till tunneln och balansplattor. Det är en fantastisk träning för både dig och din hund samtidigt som det är ett roligt sätt att tillbringa tid tillsammans.

Nosework

Utmana luktsinnet hos din hund  med nosework kurs medborgarskolan
Hundar har en utmärkt luktsinne och kan upptäcka dofter som är otroliga 100 000 gånger bättre än människor

Nosework är en aktivitet där hunden får använda sitt luktsinne för att hitta gömda föremål. Det kan vara allt från leksaker till godis. Med hjälp av nosework- aktiviteter stimuleras hundens mentala förmågor.

Lydnadsträning

Lydnadskurs med glad hund medborgarskolan
Drömmen om en lydig hund kan bli verklighet med rätt träning.

Lydnadsträning är ett måste för alla hundägare och det finns inget bättre tillfälle att träna än på sommaren när det är varmt och skönt ute. Lydnadsträning kan omfatta allt från grundläggande kommandon till avancerade trix.

Vattenaktiviteter

Vattenaktiviteter med din hund
Hundar behöver regelbunden motion och träning för att hålla sig friska och aktiva.

För hundar som älskar att bada så är sommaren den perfekta tiden för vattenaktiviteter. Ta din hund ut på en paddeltur, låt dem simma i sjön eller hoppa runt i vattenstrålar - det finns många roliga sätt att njuta av vatten med din hund.

Hundmöteskurs

hundar som har digitalt möte medborgarskolan
Det finns över 340 olika raser av hundar i världen, var och en med sina unika egenskaper.

På dessa möten får du möjlighet att lära dig om olika aspekter av hundbeteende, träning och socialisering. Hundmöteskursen inte bara är till nytta för hunden, utan också för hundägaren. En fördel är möjligheten att träffa andra hundägare och hundar under lättsamma former.

För hunden spelar det ingen roll om du är rik eller fattig, smart eller dum. Ge din kärlek och din tid, och hunden kommer att ge dig allt tillbaka

Okänt ursprung.