Gå en hundkurs eller valpkurs! Lär dig mer tillsammans med din valp eller vuxna hund. På en hundkurs får du tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund.

Det sägs att hunden är människans bästa vän. Det finns knappast något djur som är så lojalt som en hund. Sedan hunden domesticerades för 15 000 år sedan har den utvecklat makalösa samarbetsförmågor med oss människor. På en hundkurs får du lära dig hur du bäst samarbetar med din hund och stärker er relation.

Vad är en hundkurs?

Finns det något roligare och mer lärorikt än att gå en kurs med sin egen hund? Förutom att du får ny kunskap om hundar generellt är det också ett utmärkt tillfälle för dig att lära känna och komma ännu närmare din egen hund. Du lär dig bland annat vilka belöningar som fungerar bäst och hur du framgångsrikt förstärker det beteende som du önskar av din hund.

Vi har hundkurser för alla, både för dig med en valp och för dig med en äldre hund. För dig som nyss har köpt en valp rekommenderas starkt att gå en valpkurs. Att gå en kurs med sin valp lägger en trygg och stabil grund för framtida träning tillsammans. Många hundägare menar att en valpkurs ger mycket när det gäller att skapa en bra vardag ihop. Det gäller även om du har haft valp tidigare.

Ta hjälp av proffs

Hundkurser är utmärkta tillfällen att få professionell guidning och råd i ditt hundägarskap. Det är naturligt att ibland känna sig osäker på hur man ska agera i särskilda situationer med sin hund. På våra hundkurser går vi bland annat igenom olika situationer som kan uppstå när man är hundägare. Till exempel hundmöten eller andra miljörelaterade situationer man kan behöva träna på. En professionell hundinstruktör som utgår från modern forskning kan lära dig hur du med hjälp av positiv förstärkning ger hunden bättre upplevelser och känna sig tryggare.

Du kanske är intresserad av en speciell tävlingsgren som agility, nosework, rallylydnad eller någonting annat. Fördjupa dina kunskaper och gör din hund till stjärna med hjälp av våra hundkurser. Titta i vårt utbud efter den kurs som just du är intresserad av.

För både nya- och erfarna hundägare

Alla hundägare tjänar på att gå en kurs med sin hund, oavsett om man har sin första hund eller har lång erfarenhet som hundägare. Varje hund är unik och samarbetet med din nya hund kan se väldigt annorlunda ut än det du hade med din tidigare hund.

Våra kurser finns på flera orter

I vårt utbud av hundkurser hittar du alternativ i flera delar av landet. Vi har kurser i bland annat Stockholm, Göteborg, Uppsala, Linköping, Örebro och Karlstad.

Distanskurser

Vi erbjuder vissa typer av hundkurser på distans. Till exempel förberedande kurser ”inför att skaffa valp” där vi går igenom vad du som blivande hundägare behöver tänka på inför ett hundköp. Är du intresserad av andra typer av kurser inom djur och natur kan du titta i vårt utbud inom dessa ämnesområden.

Studera på en tid som passar dig

Vi är alla olika och har olika förutsättningar att gå på kurs. Därför erbjuder vi kurser på tider och under säsonger som ska passa alla. Hos oss kan du gå en sommarkurs med din hund. Många skaffar valp till sommaren då man ofta har möjlighet att ta ut längre semester. Det ger också större möjligheter att träna utomhus än under vintern. Givetvis kan du också gå hundkurs under en helg eller välja en kvällskurs tillsammans med din hund.

Varianter

Är du osäker på vad du ska gå för kurs med din hund? För yngre hundar eller valpar är det alltid att rekommendera att inleda med en valpkurs alternativt en hundkurs för unghundar om din hund kommit förbi valpstadiet. Där läggs grunden för all träning och du använder det du och din hund lär er på valpkursen i resten av ert liv när det kommer till er kommunikation och samarbete.

Därefter kan det vara ett bra steg att gå en kurs i vardagslydnad. I en sådan kurs får du ofta prova på många olika typer av träning och lära din hund att fungera och känna sig trygg i ert vardagliga liv.

Personsök och nosework

Glöm inte att aktivera hundens häftigaste verktyg - nosen. Hundens luktsinne är så omfattande att det svårt att sätta i relation till någonting annat. Den förmågan måste stimuleras. En hundkurs i personsök eller nosework lär dig att med enkla medel aktivera hundens nos även i hemmiljön. Här finns alternativ för dig som nybörjare samt för dig som vill gå upp en nivå till medel eller avancerad nivå.

Vad kostar en hundkurs?

Vi erbjuder allt från enstaka föreläsningar och kurser på ett tillfälle till kurser på upp till fem eller fler träffar. Kostnad anges i respektive kursbeskrivning. Kurserna vi erbjuder kräver minimal utrustning – men gott och mjukt godis samt roliga leksaker som belöning för din hund är en bra utgångspunkt.

Vårt utbud inom Hundkurs

Din sökning"" visar 167 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Prova på rallylydnad"
Kurs
Blandade lärmiljöer
Nyhet
Helgkurs
Sommarkurs
Prova på

Prova på rallylydnad

Ort: VännäsStartdatum: 1 Aug 2024Tid: 18:00-21:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: TorsdagPris: 300 kr
Läs vidare om "Hundmöteskurs"
Kurs
Friskvård

Hundmöteskurs

Ort: ArvikaStartdatum: 9 Sep 2024Tid: 18:15-19:45Antal tillfällen: 5 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 690 kr
Läs vidare om "Introduktion i mondioring - med hund"
Kurs
Blandade lärmiljöer
Nyhet
Helgkurs

Introduktion i mondioring - med hund

Ort: VännäsStartdatum: 6 Sep 2024Tid: 18:00-21:00Antal tillfällen: 3 st tillfällenDagar: Fre-SönPris: 1 500 kr
Läs vidare om "Rallylydnadssöndag - 11 augusti"
Kurs
Blandade lärmiljöer
Nyhet
Helgkurs
Dagtid

Rallylydnadssöndag - 11 augusti

Ort: VännäsStartdatum: 11 Aug 2024Tid: 10:00-16:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: SöndagPris: 100 kr
Läs vidare om "Valpkurs"
Kurs
Blandade lärmiljöer
Nyhet

Valpkurs

Ort: VännäsStartdatum: 19 Aug 2024Tid: 18:45-21:00Antal tillfällen: 8 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 400 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Läs vidare om "Nose work, fortsättning"
Kurs
Utomhus

Nose work, fortsättning

Ort: KungsbackaStartdatum: 10 Okt 2024Tid: 18:45-19:45Antal tillfällen: 5 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 995 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Ämnen inom hundkurs

Utforska ämnesområde