Ort
Umeå
Startdatum
25 Apr 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
53812
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Hundar behöver mental stimulans! En perfekt kurs för dig som inte riktigt vet vad du och din hund tycker om att göra. Ni får ny inspiration och massor med idéer på vad ni kan göra tillsammans!

På den här kursen får du lära dig flera olika aktiveringsformer som din hund mår bra av.

Kursens innehåll & mål

Kursen passar alla sorters hundar och raser, såväl valpar som äldre hundar. Målet är att ge hunden en bättre självkänsla och att ni tillsammans blir ett ännu bättre team! Aktiveringskursen lugnar den överaktiva hunden och piggar upp "gamlingen".

Vi gör roliga, kluriga övningar som gör att hunden får tänka mycket. Den får testa på nosarbete i olika former, prova stadsagility, balansering och problemlösning. Vi jobbar även med passivitetsövningar.

Kursens upplägg

Vi kommer träffas vid 4 tillfällen under kursen, en gång/v, torsdagar kl. 18:00-20:15 med start den 23 november. Vi håller till i Hundhallen på Forslundagymnsiet. 

Teori sker i form av diskussioner och frågestunder under den praktiska träningen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för denna kurs.

Kursledare: Emmy Holmlund

Emmy är instruktör och har sju egna hundar av raserna whippet, chinese crested dog och xoloitzcuintle. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

Emmy är även engagerad i utställningssammahang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare. Hon har även ett stort intresse i rallylydnad och viltspår, noseworking och lure coursing.

Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips om vad som kan vara bra för er att köpa, om ni vill fördjupa era kunskaper på egen hand.

Bra att veta

Hunden ska vara försäkrad och vaccinerad. Ta med bra halsband och koppel (ej flexikoppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar samt ett glatt humör!

Tänk på att respektera varandra och hålla avstånd. Ingen lek eller hälsande förrän efter kursens slut.

Det är en deltagare / hund som gäller. Är ni flera i familjen som önskar gå kursen med er hund behöver ni boka varsin plats. Det är heller inte möjligt att som deltagare komma med mer än en hund.

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt många deltagare kan kursstarten behöva flyttas fram.

 Vid frågor: 

kontakta verksamhetsutvecklare Karolina Helleberg

Maila: karolina.helleberg@medborgarskolan.se 

 

 

 

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"
Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde