Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Aktivering & Hjärngympa för hunden

Ort
Säffle
Startdatum
15 Nov 2023
Tid
19:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
68973
Pris
1 590 kr

Om arrangemanget

Visste du att en hel del "problembeteenden" kan lösas med mental stimulans? Detta är kursen för dig som vill aktivera och berika din hund med enkla medel för att göra din hund gladare, lugnare och tillgodose dennes behov.

Innehåll

För dig som vill ha tips och idéer på hur du kan stimulera din hund mentalt på ett enkelt sätt. Din hund kommer att bli mer lyhörd, uppskatta dig mer och ni får ett bättre relation.
Du får en bättre kontakt, bättre samarbete och en rolig stund tillsammans med din hund.

När hunden domesticerades och fick flytta med oss in till städerna så behövdes inte hunden på samma sätt som förr. Som t.ex. när de hjälpte oss jaga, valla eller vakta boskapen o.s.v.
En hund i modern tid som inte får jobba är en uttråkad hund som kanske hittar på egna roliga saker att göra. Och dessa saker kanske är att tugga på soffan, sno skor eller kanske beter sig dumt på promenaderna.

I denna kursen kommer vi gå igenom enkla saker som berikar våra hundar mentalt och som gör hundarna glada och nöjda! Kursen kommer utgå från den typiska familjehundens liv och inte vara någon komplicerad träning.

Vi kommer utgå mycket utifrån din hunds ras, vad just individen behöver och hur vi enkelt tillgodoser detta.

Upplägg

Kursen är speciellt framtagen för dig som inte sysslar med någon speciell aktivitet med din hund och vill lära dig hur du kan tillgodose dennes behov på ett enkelt sätt.

Kursen vänder sig till hundar i alla åldrar.
Kursen är fem tillfällen och hålls både utomhus och inomhus i uppvärmda lokaler, Kristallhallen - Säffles Hundsporthall.

Under dessa tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar, varje ekipage utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.  

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Malin Cylvèn, en hundtokig tjej som skaffade sin första hund för 10 år sen. Nu har hon två finska lapphundar som heter Chiva och Ebba. Dom tränar för de mesta lydnad och rallylydnad men gillar också nya utmaningar som får hundarna att växa. Malin är utbildad hundmassör, hundinstruktör och hundcoach. Just nu utbildar hon sig till beteendeutredare.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Ort

Kristallhallen - Säffle Hundsporthall

Fågelvägen 1, Säffle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 590 kr

Summa: 1 590 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde