Ort
Uppsala
Startdatum
9 Sep 2024
Tid
10:00-13:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Lillemor Wassberg
Nummer
80820
Pris
2 195 kr

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart! Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll

Akvarell är en målarteknik där vattenlösligt pigment målas med mjuk pensel på ett lätt sugande papper. Akvarellmåleri är väldigt varierbart och man kan uttrycka sig på många olika sätt med hjälp av färgen. Mål för kursen är att du ska lära dig hantera akvarellfärgen på ett grundläggande sätt så att du kan skapa målningar både efter givna ramar samt utveckla ditt eget konstnärskap.

Under kursen kommer du tillsammans med kursledaren att:
· träna ögat i att se din omgivning på ett nytt sätt.
· lära dig att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv.
· lära dig om material, färgblandning och bildkomposition.
Praktik och teori växlas med varandra och med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg.

Upplägg

Kursen går varannan vecka, ojämna veckor, samma dag och tid.

Förkunskaper

Kursen är lärarledd och välkomnar dig som är nybörjare och vill börja att måla i akvarell. Kursen passar även för dig som har lättare förkunskaper.

Kontakta gärna vår kursledare och du har någon fråga kring kunskapsnivåer på tfn.: 070-529 24 42 eller via mail: lillemor.wassberg@telia.com


Kursledare

Lillemor Wassberg har målat akvarell i drygt 20 år och är fortfarande lika fascinerad av ämnets särart. Det är därför en stor glädje att lära ut denna kunskap till deltagare som på kort tid uppnår otroliga resultat tycker hon. Lillemor har själv utbildats genom till exempel olika studieförbund, sommarkurser på Wik med mera.


Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på Zinkvit.se eller i deras butik i Uppsala.

Det du behöver för kursen är:
. Färglåda med minst grundfärgerna gul, röd, blå (t ex Winsor yellow, Winsor red, Winsor blue green och red shade).
  Winsor & Newton har även en mindre låda med blandade färger som är prisvärd. Köp gärna studiofärg.
· Akvarellblock minst A4, 300 gr (t ex Fabriano eller Saunders waterford).
· En mjuk och en hård blyertspenna.
· Mjukt suddgummi.
· Enkel målarpensel minst 5-6 cm (även kallad moddlare).
· Akvarellpenslar (storlekarna 6 och 12).

· Ha gärna en masonit eller kapaskiva att spänna upp ditt papper på.

För bästa resultat använd det kursmaterial som vi rekommenderar för kursen.

Efterhand som kursen pågår kommer du att få tips och råd om mer material som du kan ha glädje av men ovanstående är tillräckligt till första sammankomsten.

Kallelse/Faktura


Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Tips till första lektionen: ta ett lika stort papper som färglådan är. Rita 12 rutor i blyerts (om den har 12 färger). Måla varje färg i samma ordning som i färglådan och skriv deras namn under. Det underlättar mycket för att du lättare ska se och hitta dem.
  • Parkeringsplatser finns i området.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 195 kr

Summa: 2 195 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde