Ort
Stockholm
Startdatum
21 Mar 2024
Tid
17:30-21:45
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Tejal Athavle
Nummer
54852
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Introduktion till Ayurvedisk matlagning

Innehåll

Ayurveda är en holistisk vetenskap som betonar läkning av kropp, själ och själ genom kost, livsstil, medicinska örter och vitaliserande terapier.
Ayurvedisk matlagning hänvisar till matlagningsmetoden där flera ingredienser och kryddor kombineras enligt din kroppstyp och säsong för att förbereda mat som säkerställer optimal hälsa för kropp, sinne och själ.
Mat spelar en viktig roll för vår hälsa och kondition. Enligt Ayurveda handlar matlagning inte bara om välsmakande mat och smakrika rätter; snarare är det nyckeln till fortsatt god hälsa.

 Vi lagar mat och äter tillsammans. Du kommer att få blanda kryddor själv tillsammans med några deltagare i din grupp – därefter lagar vi mat tillsammans, dukar fram på tallrik och provsmakar den goda maten. Ni kommer att lära er laga olika maträtter som ni kan använda i er vardag. 

Mat är menad att inspirera, ge energi och lysa upp vårt sinne och medvetande. Att välja mat efter kroppstyp och årstid kommer att förbättra ert välmående och er mentala skärpa.

Förkunskaper

Alla intresserade är välkomna. Kursledaren pratar god svenska men kursen hålls delvis på engelska.

Kursledare

Dr Tejal Athavle-Limaye är utbildad indisk Vaidya, ayurvedisk läkare, från Indien med ytterligare panchakarma-träning från Pune, Indien. Hon har arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien. Sedan 2010 är Tejal bosatt i Sverige. Hon har över 15 års erfarenhet av att hjälpa människor med bland annat mage-/tarmbesvär, sömnsvårigheter, depression, stresshantering, kvinnosjukdomar mm. Tejal erbjuder hälso konsultationer på Salve Hälsocenter och Odenplans Naturhälsa, i konsultationerna fastställer hon vilken personlighetstyp (vata, pitta och kapha) du är samt om det finns några obalanser som påverkar din hälsa. Läs gärna mer på www.ayurvedawithtejal.com

 

Utvecklingsmöjligheter
Se vårt kursutbud på vår hemsidan 
www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde