Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett - Pensionärsbalett nybörjare

Ort
Helsingborg
Startdatum
8 Feb 2022
Tid
16:30-17:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
56404
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll även i andra dansformer. Att träna balett som pensionär är något som allt fler upptäckt. Vi övar tekniker som stärker kroppen 55 år+, skön musik stimulerar till rörelse och fokus.

Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. I början kräver baletträning tålamod och fokus, men i takt med att du får mer vana och kunskap blir träningen en härlig stund för både knopp och kropp.


På den här kursen för nybörjare börjar vi med att lära oss grundläggande balettsteg. Genom enkla övningar hittar du dina egna positioner, utåtvridning och kroppshållning. Redan första lektionen provar vi att dansa enkla kombinationer på golvet och utveckla musikaliteten. Undervisningen varieras med stretching för aktuella muskler och pilatesliknande övningar, anpassade för kroppen 55 år+. Teknikträningen är en viktig del av undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Vi arbetar med både stora och små muskelgrupper.

Antalet deltagare är begränsat till max 7 så att vi kan hålla säkra avstånd med tanke på Covid-19. Balettstänger, handtag etcetera i lokalen sprittorkas mellan varje klass. Vi ber alla följa rådande rekommendationer för att minimera risk för smittspridning.

För vem

Inga förkunskaper behövs. Dansträningen är anpassad för personer 55 år+. Du behöver inte vara pensionerad för att gå kursen.

Kursledare
Anita van Duijvenboden Stofmeel, balettlärare, koreograf, Nia-, och Barre Move-instruktör. Anita kommer från Nederländerna där hon vid sju års ålder började dansa balett. Anita har tränat klassisk balett, contemporary dance och jazz med fortbildning bland annat på sommarkurser i Paris och Chicago. Anita älskar att jobba med teknik, men tycker att ännu viktigare är dansglädjen.

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Bra att veta
Välj kläder som du kan röra dig fritt i och där läraren kan se position på höfter och axlar. I början går det bra att dansa i strumpor, men balettskor är lämpligast eftersom de ger bäst stöd på golvet.

Det går oftast bra att göra en efteranmälan och ansluta på påbörjad kurs. Du betalar från det tillälle du börjar.

Har du läst våra köpvillkor?  Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning.
Det går att dela upp betalningen på två eller tre tillfällen utan extra kostnad. Ange önskemål om detta vid anmälan, likaså om du vill utnyttja studentrabatt (intyg krävs).
Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse

Friskvårdsbidrag
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som många får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje!
Erbjudandet är personligt och gäller endast för fullängdskurser med cirka 10 kurstillfällen. Gäller ej individuell undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter. 

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

 

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ett ämnesområde