Ort
Karlstad
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
19:15-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
9 st
Ledare
Sofia Caiman
Nummer
80158
Pris
1 440 kr

Om arrangemanget

Alla kan dansa balett! Det här är en kurs för dig som vill prova på balettens alla hälsosamma egenskaper. Du tränar balans, smidighet och rörlighet.

Klassisk balett är en härlig träningsform och en underbar konstart som passar alla åldrar. Den här kursen är utformad för dig som aldrig dansat tidigare och som vill få grundläggande kunskaper i ett tempo anpassat för nybörjare. Lektionen innehåller styrke- och smidighetsuppvärmning, övningar vid balettstång, övningar ute på golvet, små och stora hopp samt enklare balettkombinationer. Kursen är till för dig som vill träna upp styrka, smidighet, koordination och konstnärligt uttryck på ett lustfyllt och dansant sätt till klassisk musik. Denna träning utvecklar och stärker stora och små muskelgrupper i kroppen, stramar upp hållningen, tar bort spänningar och utvecklar balans.

Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 9 veckor. Eventuellt uppehåll vid lov diskuteras i gruppen.

Förkunskaper

Det är bra om du har viss erfarenhet av balett sedan tidigare.

Kursledare

Sofia Caiman är utbildad vid Balettakademien i Stockholm samt Danshögskolan, DOCH, och har mångårig yrkeslivserfarenhet som dansare, koreograf och danspedagog.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

I den här kursen behövs inget kursmaterial. 

Tips på vidareutveckling

När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning. 

Bra att veta

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 440 kr

Summa: 1 440 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde