Ort
Kristianstad
Startdatum
9 Nov 2023
Tid
16:30-17:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
64337
Pris
600 kr

Om arrangemanget

Dans stärker kroppen på ett effektivt sätt och hjälper till att utveckla balans och kroppskontroll både i vardagen och i dansen. Balett ger en grundträning i både stryka, rörlighet och balans.

Om kursen
Kursen innehåller klassisk balett.
Kursen delas upp i block.

  • Uppvärmning
  • Balettövningar vid stång
  • Koreografidans
  • Stretching/avslappning.

Här tränar vi smidighet och koordination. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Veronica är estetiskt lagd med ett gediget dansintresse. Hon började dansa som barn och på gymnasiet gick hon estetiska programmet med inriktning dans. I vuxen ålder har hon tagit danskurser i balett och jazz. Hon har god erfarenheter av att leda dans för både barn, unga och vuxna. Veronica vill sprida dansglädje, inspirera och stärka självkänslan. 

Kursmaterial
Balettdräkt/gymnastikdräkt/mjuka rörliga kläder, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor. Mycket finns att köpa på H&M eller på Balettshop i Malmö eller Stockholm. Det finns även internetbutiker av olika slag.

Bra att veta
Kursen hålls i Medborgarskolans Danslokal på Magasinsgatan 2 – gå runt huset till baksidan och lastbryggan – där är ingången. Missade du kursstarten? Då kan du efteranmäla dig och betala de resterande träffarna.

- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Danssal Kristianstad

Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 600 kr

Summa: 600 kr

Utforska ämnesområde