Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Barnbalett nybörjare 6-8 år - Prova på gratis 31/1

Ort
Helsingborg
Startdatum
31 Jan 2021
Tid
10:30-11:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
52275
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Klassisk balett är den dansteknik som ligger till grunden för nästan all sorts dans. Här gör vi övningar som bygger upp den egna kroppsmedvetenheten, koordination, balans, styrka och vighet. I början krävs lite ihärdighet, men snart kan man börja hitta sin personlighet i baletten.

Balett ger en utmärkt grundteknik som man senare kan ha stor nytta av i all form av dansträning. Denna nybörjarkurs är tänkt för barn som aldrig provat klassisk balett tidigare, eller inte gjort det på ett tag. Här är dansglädjen och den personliga utvecklingen viktigt.

Vi tränar de första och mest grundläggande övningarna både vid stången och på golvet, inklusive de baspositionerna plié och tendue.
Fokus ligger på linjer, poser, lätta steg och rörelse till välkänd, vacker balettmusik. Vi kommer också att träna barnens hållning och center.

För vem
Barnen behöver inte ha några förkunskaper, men gärna ett intresse för klassisk balett. Barnet ska ha fyllt det antal år som balettklassen är indelad i. Det är också nödvändigt att barnen klarar att vara utan sin förälder under lektionens 45 minuter.

Om Prova på
Provlektionen är ca 30 minuter och det finns möjlighet att ställa frågor till ledaren. 
Kurserna har planerad start inom ett par veckor. Fråga gärna ledaren eller annan personal på plats om aktuella nivåer och inriktningar.

OBS! Föranmälan krävs.

Föranmälan krävs för anpassning av antalet närvarande i lokalen utefter rådande bestämmelser kring covid-19.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Ledarna genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Välj sköna kläder som man kan röra sig i, gärna balettdräkt/gymnastikdräkt, vanliga strumpbyxor och mjuka balettskor.
För att det ska fungera så smidigt som möjligt för barnen så är du som förälder välkommen ta del av del av första och sista tillfället. Barnen är utöver det utan föräldrarna inne på klassen. 


Obs! Barnet måste ha fyllt 6 år för att gå på kursen.

Rabatt på dans-, musik, sång och teaterkurser (gäller ej individuell undervisning)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, (vån 5), Helsingborg

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde