Ort
Ludvika
Startdatum
2 Apr 2024
Tid
17:30-20:00
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
76463
Pris
990 kr

Om arrangemanget

Häng med på en workshop där du får var kreativ, lär dig skapa och designa dina alldeles egna smycken av polymerlera.

Innehåll

Du kommer till workshopen med eller utan idé om hur du vill dina örhängen ska se ut. Har du en idé så kommer du igång med att skapa fortare. Annars finns tid för att skissa och inspireras. Det du skapar får du ta med dig hem! 

Polymerlera är en giftfri plastlera. Det är ett material som efter härdning i vanlig ugn, (om de bakas korrekt) blir stabilt och flexibelt. Därför är det ett perfekt material att skapa exempelvis smycken, håraccessoarer och nyckelringar i. 

Denna lera kan du forma, kavla, göra mönster i och skära ut i valfria former. 

Upplägg

  • Ett tillfälle
  • Tid: 17.30-20.00 
  • Allt material ingår i kursens kostnad
  • OBS! Sista anmälningsdag 26 mars

Kursledaren handleder dig genom hela processen från lera till färdigt smycke som du kan ta med dig hem samma kväll! 

-Först börjar kursledaren att visa exempel-örhängen, berättar om de olika stegen i processen och pratar lite om färglära. 

-Nästa steg är att du väljer färg och form och design du vill göra.

-Skapar och färdigställer ditt smycke som du sen får ta med dig hem!

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.  

Material

Allt material ingår! 
Smyckesdelar för ett par örhängen ingår. Lera och verktyg finns på plats.

Om du vill göra något annat (om tid finns kvar) exempelvis halsband, nyckelring ta med eget smyckesmaterial.

Kursledare

Kursen hålls av Simone Flodin. Hon började med polymerlera sommaren 2020 och blev alldeles kär i materialet och tycker det är barnsligt roligt att få skapa med färg och form. Sedan dess har hon skapat smycken som hobby och som frilansande smyckesdesigner. Simone är självlärd och har prövat och testat sig fram genom processen och sökt kunskap här och där genom sociala medier. Nu vill hon dela med sig av sin skaparglädje, kunskap och erfarenhet till dig för att du också ska kunna skapa det du vill. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Ludvika

Myggatan 3, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 990 kr

Summa: 990 kr

Utforska ämnesområde