Ort
Distans
Antal tillfällen
3 st
Nummer
76019
Pris
3 950 kr

Om arrangemanget

Från och med 1 maj 2022 måste du ha förarbevis för att framföra vattenskoter. Ta ditt förarbevis hos oss på Medborgarskolan som har över 30 års erfarenhet inom sjöliv. Praktikdelen gör du i Falun. Allt utrustning och kursmaterial ingår.

Vi på Medborgarskolan är godkända av transportstyrelsen för att ha flera olika kursupplägg för att du ska kunna ta ditt förarbevis för vattenskoter. 

Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

INNEHÅLL
Utöver förarbeviset ger kursen även grundläggande kunskaper i sjövett, navigation, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, miljö och djurliv, våghantering, säkerhet, hänsyn och ansvar. Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

En vattenskoter kräver att man vet hur den hanteras i både hög och låg fart, hur du gör snabba undanmanövrar, lägger till på ett säkert sätt, väjer för föremål i vattnet och mycket mer.
Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för Förarbevis Vattenskoter.
UPPLÄGG
Teori:
- Digital Träff 1:  Teori 1 timme, lärarledd introduktion av kursmaterialet - Digitalt via ZOOM
- Hemuppgift: Teori 8 timmar självstudie.
- Digital Träff eller på plats:   Teori 3 timmar, lärarledd lektion - Digitalt via ZOOM

Examination teori:  
Examinationen görs på vår kontor i Faun. Datum och tid för examinationen bestäms vid kursstart.
Uppvisande av giltig legitimation krävs.

Praktiska momenten: 
Den praktiska delen är ett tillfälle på 4 timmar och kommer ordnas i Gävle. 

Vi startar med en säkerhetsgenomgång av vattenskotern samt den egna personliga utrustningen. Här övar vi körteknik och manövrering i hög och låg fart. Vi förevisar sjösättning och upptagning samt hur vi hanterar vattenskotern på begränsad yta tex när du ska lägga till vid en brygga.

Målet är att du efter avslutad kurs skall känna dig trygg och ha en större förståelse för olika situationer som kan uppstå samt upptäcka och hantera risker.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper men du måste ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter.

KURSMATERIAL/UTRUSTNING
- Vi tillhandahåller Vattenskoter och flytväst. Har du egen vattenskoter du vill ta med, kontakta oss så gör vi avdrag på kurspriset.
- Kursboken får ni av oss.
- Vid kyla under 10 grader krävs torrdräkt för att få genomföra utbildningen, och du som deltagare behöver ha med dig detta.
- Ta med kläder efter väder och extra ombyte till den praktiska momenten.


BRA ATT VETA
Efter genomförd teoriutbildning genomförs en skriftlig examination. Möjlighet till muntligt/enskilt prov ges till deltagare med läs- och skrivsvårigheter. I kursavgiften ingår ett teoriprov och uppvisande av giltig legitimation krävs.

För att du ska bli godkänd på kursen och behörig att söka ut ett förarbevis krävs närvaro och deltagande i samtliga delmoment.

Information om startdatum och plats kommer när vi har tillräckligt många som anmält sig. Vi kontakter dig. Invänta alltid kallelse från Medborgarskolan. 

Pris

Deltagaravgift: 3 950 kr

Summa: 3 950 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde