Ort
Falun
Startdatum
26 Okt 2024
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Nummer
81634
Pris
3 495 kr

Om arrangemanget

Vill du känna dig säker på sjön? Ett förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten.

Innehåll

Du lär dig grunderna i navigation, de vanligaste sjövägsreglerna, säkerhet till sjöss, sjöväder, sjömanskap, tips om lämplig utrustning ombord, läsa sjökort och lägga ut kurser m.m. Begreppen är många att hålla reda på, men allt blir enkelt att förstå med hjälp av en erfaren ledare. Vi varvar teori med övningar och sjökortsarbete. Innehållet omfattar det du behöver för att kunna klara förarintyget. Efter avslutad kurs anordnas examination. ( i samband med sista kurstillfället)

Upplägg

 • Kursen pågår under helgerna 26-27/10 samt 9-10/11 mellan kl 0900-1600 alla dagar. Avbrott för lunch.
 • Självstudier hemma mellan varje kurstillfälle. Kursen har ett relativt högt studietempo och kräver därför att du läser hemma mellan kurstillfällena.
 • Examination sker i samband med sista kurstillfället, kostnad 650kr betalas till examensförrättaren. Intygsbok 65kr.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Minimiålder för examination är 12 år.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Kurspaketet kostar 600kr och betalas till kursledaren med swish. Material kommer att kunna hämtas vid våra lokaler (kontakta oss för att bestämma tid) kan skickas om du inte bor i närheten.

I paketet ingår ;

 • Kursbok och övningsbok
 • Passare 
 • Övningssjökort 616 
 • Linjal 
 • Transportör 

Kursledare 

Per Gustafsson har undervisat inom sjöliv i många år. Per är uppväxt i Dalarna på sjön Runn men bor numer på en ö i Stockholms skärgård, dessförinnan bodde han heltid i 9 år på sin båt. Han har en gedigen erfarenhet och kompetens inom båt, sjöliv, navigering, och säkerhet till sjöss mm. Han har också arbetat som skeppare i Kroatien och varit sjöräddare i Södertälje.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • För dig som vill ta med lunch finns micro och kylskåp att tillgå.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 495 kr

Summa: 3 495 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde